Rövid nyugalom után ismét rakétákat lőttek Izraelre a Gázai övezetből

Hamas csatorna, Izrael, Gáza
An explosion lights the sky following an Israeli air strike on Beit Lahia in the northern Gaza Strip on May 14, 2021. (Photo by MOHAMMED ABED / AFP)
Vágólapra másolva!
Nyolc és fél órás nyugalom után ismét kiújultak a rakétatámadások Izrael ellen - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Este héttől csütörtök reggel 7-ig mintegy 70 rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből, ami az előző napokhoz képest jelentős csökkenést mutat, miközben az izraeli hadsereg is kevésbé intenzíven támadta az előző éjszakákhoz képest elsősorban a "Gázai metrót", a Hamász alagúthálózatát.

Egyiptomi közvetítéssel

tűzszüneti tárgyalások folynak,

melyekről az Al-Ahbar című libanoni újság azt jelentette, hogy Izrael közeledik a nyugalom helyreállításához, és ezen cél elérésében döntő jelentőségűek a közeljövő történései.

Az izraeli hadsereg is kevésbé intenzíven támadta az előző éjszakákhoz képest a Hamász alagúthálózatát Forrás: AFP/Mohammed Abed

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász a lap szerint ragaszkodik ahhoz, hogy elfogadják a Jeruzsálemmel és a Gázai övezetben folytatott támadásokkal kapcsolatos feltételeit, ellenkező esetben a szervezet képes folytatni a támadásokat, és jelentős és fájdalmas csapásokat mérhet Izraelre.