Túlélt egy alaszkai férfi egy majdnem halálos medvetámadást

barna medve, medvebocs illusztráció
Egy barnamedve három bocsával tört be vasárnap este az egyik tusnádfürdői élelmiszerboltba (a kép illusztráció).
Vágólapra másolva!
Több mint négy órán át küzdöttek az orvosok az életéért, így kész csoda, hogy az alaszkai férfi túlélte egy barna medve támadását. A férfi földmérőként dolgozott az erdőben, messze a legközelebbi lakott területtől, amikor találkozott a medvével. Utólag azt mondta, elkerülhetetlen volt, hogy a medve rátámadjon. Csak a lélekjelenlétének köszönheti, hogy életben maradt.
Vágólapra másolva!

A férfi bámulatos megmenekülésének történetét az ABC Newsnak mesélte el. Allen Minish azt mondta, egy ingatlanügynök földjét mérte fel éppen, amikor a munkából feleszmélve meglátta, hogy tőle alig több mint kilenc méterre egy barna medve áll vele szemben.

A férfi először a fák közé szaladt, hátha el tud bújni a medve elől, de az állat utána ment. Mivel jobb nem jutott eszébe,

a földmérő eszközt is magához vette, hogy annak hegyes végével tudja távol tartani magától a medvét.

Mivel ezzel nem sikerült elijesztenie, a medve oldalról csapott le a férfira, aki az ütés erejétől elesett. Először a férfi egyik karját kapta el, majd a fejére támadt. Többcentis, mély vágásokat szerzett, és több csontja is eltört.

A férfinak úgy sikerült megmenekülnie, hogy

a földön fekve, arccal a sárban, a feje fölé emelte a kezét.

A medve ettől valószínűleg már nem érezte fenyegetésnek a férfit, és egyszerűen elsétált. Allen Minish bár nagyon szenvedett a medvével folytatott harc miatt, maga hívta a segélyhívót. Rengeteg vért veszített, hiszen közel egy óráig tartott, mire a hegyimentők a GPS-koordináták alapján megtalálták és kihozták őt az erdőből.