Már több száz embert telepítettek ki a görög hatóságok a Korinthoszi-öböl partjánál égő erdőtűz miatt, amely a görög katasztrófavédelem pénteki közlése szerint eddig csaknem 20 négyzetkilométernyi erdőt pusztított el.

A lángok megfékezéséért már több napja küzdenek, a helyszínen lévő 278 tűzoltó munkáját 12 repülőgép, három helikopter és 89 tűzoltóautó segíti. A polgári védelmi miniszterhelyettes, Níkosz Hardaliasz csütörtök este azt tudatta, hogy már több száz embert helyeztek biztonságba.

Áldozatokról nem érkezett hír, a kiürített települések száma viszont már 12-re nőtt, illetve korábban már evakuáltak két környékbeli kolostort is. A tűzoltóság parancsnoka az ERT görög közszolgálati televíziónak azt mondta: igyekeznek megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek az Athéntól alig 40 kilométerre található Mégara városára.

A tűzvész szerdán tört ki a fővárostól mintegy 90 kilométerre található Loutráki tengerparti üdülőhely mellett, Szkínosz településénél, csütörtökön pedig Mégara polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy a heves szél nagyon megnehezíti a tűzoltást. A füst időközben elérte Athént is, az egészségügyi minisztérium részéről pedig arra intették az embereket, hogy kerüljék a kültéri sporttevékenységeket a főváros azon részein, ahol különösen sűrű a füst.

A tűzoltóság szóvivője a Szkai TV görög kereskedelmi televíziónak adott nyilatkozatában közölte, hogy idén ez az első nagyobb tűzvész.

Nyáron a szárazság, perzselő hőség és az erős szél miatt Görögországban gyakoriak az erdőtüzek.