Július közepén nyitják meg újra az Eiffel-tornyot a látogatók előtt

Horizontal TOURISM ARCHITECTURE FRENCH MONUMENT ARCHITECTURE MONUMENT France ILLUSTRATION URBAN LANDSCAPE CITY LIVING GENERAL VIEW LANDSCAPE
Maszkos látogatók a torony tavaly júniusi újranyitásakor
Vágólapra másolva!
Július közepén nyitja meg újra a kapuit a látogatók előtt az Eiffel-torony azt követően, hogy a koronavírus járvány miatt hónapokig zárva volt - jelentették be csütörtökön Párizsban.
Vágólapra másolva!

Az üzemeltető cég szerint a francia főváros "kiemelkedő" nevezetessége július 16-tól fogadja az érdeklődőket. Azok, akik szeretnének újra feljutni a város egyik legismertebb nevezetességének tetejére,

június 1-jén kezdhetik meg a jegyvásárlást,

az első látogatókat pedig a július 16-i nyitásra várják vissza. A járvány miatt ekkor még érvényben lesznek a különleges egészségügyi szabályok.

Maszkos látogatók a torony tavaly júniusi újranyitásakor Forrás: AFP/Thomas Samson

A tornyot tavaly év végén kellett bezárni a látogatók előtt, tartva a fertőzés gyors terjedésétől a tömegben. Az újranyitást decemberre várták, de az egészségügyi feltételek ezt akkor nem tették lehetővé.

Ez utóbbi a második koronavírus miatt elrendelt zárlat volt. Tavaly tavasszal ugyancsak bezárt Párizs nevezetessége, amikor a koronavírus sebes ütemben kezdett el terjedni Európában.

A torony, amely 1889 óta magasodik a francia fővárosban, egy átlagos évben 7 millió látogatót fogad.