Nem tudni, ki fogadja örökbe a Floridában meggyilkolt magyarok gyerekeit

Vágólapra másolva!
Egy magyar házaspár holttestét találták meg a hatóságok egy floridai házban. Az eddigi információk szerint a férfit meggyilkolták, a nő pedig magával végzett. A párnak két kislánya volt, nekik nem esett bajuk, azt viszont még nem lehet tudni, hogy kihez fognak kerülni – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A Floridában élő magyar házaspár, P. Zoltán és Ildikó holttestét márciusban találták meg Altamonte Springsben.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi történt a sikeres vállalkozóval és a mesterfodrász feleségével, de az eddigi információk szerint Zoltánt meggyilkolták, Ildikó pedig öngyilkos lett.

A pár két lánya így árván maradt, a helyi magyar közösség összefogott értük és több mint 16 ezer dollárt gyűjtöttek össze a gyerekeknek.

– köszönte meg a 12 éves kislány a pénzgyűjtő weboldalon.

A lányok jogi képviseletére egy Amerikában élő magyar ügyvéd, Rónai Péter jelentkezett, aki korábban a kacsahajó-baleset magyar áldozatait is képviselte. Elmondása szerint nem kért pénzt, Miamiból repült volna Floridába, amíg az egyik nagyszülő Magyarországról Amerikába repült a lányokhoz.

De szokatlan helyzet állt elő: a lány barátja mérgesen hívott, ő ugyanis azt hitte, el akarom vinni a szerelmét Amerikából. Erről persze szó sem volt, csak mint egy lehetőséget akartam felvázolni. Ezután mondták, hogy nem akarják, hogy az ügyvédjük legyek – mondta az ügyvéd a Borsnak.

Ezek után a 19 éves fiú azzal az ötlettel állt elő, hogy ő maga fogadná örökbe a 16 éves barátnőjét és a húgát.

Rónai Péter elmondta neki, hogy erre egy bíró sem fog engedélyt adni. A lányok azóta is Amerikában vannak egy ismerős családnál.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!