Lövöldözés volt San Joséban, többen meghaltak

san jose lövöldözés
San Jose, 2021. május 26. A KGO-TV/ABC7 által közreadott képen rendőr- és mentőautók a helyszínen 2021. május 26-án, miután egy férfi lövöldözött a kaliforniai San jose villamos-kocsiszínjében. Több ember, köztük a támadó életét vesztette. MTI/AP/KGO-TV/ABC7
Vágólapra másolva!
Lövöldözés történt szerda reggel a Kalifornia állambeli San Jose vasúti pályaudvarának közelében, többen meghaltak, köztük az elkövető is - jelentette be Russel Davis, a Santa Clara megyei seriff szóvivője.
Vágólapra másolva!

Kilenc ember, köztük a támadó életét vesztette.

Rendőr- és mentőautók a helyszínen 2021. május 26-án, miután egy férfi lövöldözött a kaliforniai San Jose városában, a városi vonatok kocsiszínjében. Forrás: MTI/AP/KGO-TV/ABC7/-

A szóvivő tájékoztatása szerint

Sam Licardo polgármester a Twitteren azt írta, hogy "a helyzetet még értékelik". A demokrata párti városvezető úgy fogalmazott: "A lövöldöző már nem jelent fenyegetést." A hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy ne közelítsék meg a helyszínt.

Több ember, köztük a támadó is életét vesztette. Forrás: MTI/AP/Noah Berger

A sérültek közül néhányan a Völgyi Közlekedési Hatóság alkalmazottjai. A lövöldözés a hatóság egyik irányító központjában történt, amely nem nyilvános hely, így a támadó vagy szerzett hozzáférést a bejutáshoz vagy betört - írja az ABC News.

Az első hívás reggel fél hét körül érkezett a rendőrséghez, amikor a szervek kiértek, már több embert is lelőttek egy szemtanú szerint. A hatóságok az épületet és a kocsiszínt is kiürítették.