Több mint egy hete kutatnak a londoni rendőrök a május 9-én eltűnt Á. Ágnes után, aki még mindig nem került elő – írja a Blikk a MyLondon nevű helyi portálra hivatkozva.

Akár jó hír is lehetne, hogy Ágnes holtteste még nem került elő, mert ez jelenthetné azt is, hogy a fiatal nő életben van és idővel előkerül. A londoni rendőrök azonban kizártnak tartják, sőt, már

meg is vádoltak egy 63 éves férfit, Neculai Peizant a magyar nő meggyilkolásával. Peizant a hét elején bíróság előtt is kihallgatták.

Arról senki sem tud semmit, milyen bizonyítékok alapján gyanúsítják a rendőrök az idős férfit, és miért gondolják, hogy a 20 éves magyart meggyilkolták. Talán a térfigyelő kamerák felvételein láthatták, hogy Peizan egy holttestet visz magával. A gyanúsított mindent tagad.

Ágnes a BBC szerint három éve költözött Londonba. Ahogy mi is írtuk, május 9-én, vasárnap reggel ment el észak-londoni otthonából, azóta senki sem látta. Eltűnését két nap után jelentették rokonai a rendőrségen. A nagybátyja korábban azt mondta a Blikknek,  reméli, csak valami félreértésről van szó, és az unokahúga életben van.

"Ágika egy nagyon édes, helyes lány. Nem voltunk napi kapcsolatban, hiszen amíg Magyarországon volt, ő Borsodban élt, én pedig Budapesten. Miután megjelent a hír, azonnal hívtam az édesanyját, aki velem együtt nagyon reméli, hogy ez csak egy rémhír. Hisszük, hogy Ágnes életben van. Próbálunk erősek maradni, bízunk abban, hogy minden jóra fordul – mondta Ágnes nagybátyja reménykedve.

Ákom ÁgnesForrás: Metropolitan Police

Neil John rendőr csütörtökön jelentette be, hogy a Park Royal és a Holland Park átkutatásával megpróbálnak bizonyítékokat szerezni, de ez máig nem vezetett eredményre. Azóta egy játszóteret és egy közeli víztározót is átvizsgáltak a rendőrök, azt is hiába.