Terrorgyanú miatt nyilvántartott muszlim megkéselt egy rendőrnőt egy francia rendőrőrsön, két másik rendőrt meglőtt

Nantes, Franciaország, támadás, késes támadás, késelés, La Chapelle-sur-Erdre rendőrőrs
A támadót több száz rendőr keresi Nyugat-Franciaországban.
Vágólapra másolva!
Késsel támadt pénteken egy rendőrnőre egy férfi a nyugat-franciaországi Nantes-hoz közeli La Chapelle-sur-Erdre rendőrőrsén - közölte a helyi csendőrség. A rendőrnő életveszélyesen megsérült. A bűnöző elvette a rendőrnő fegyverét, és elmenekült. (Mint az Origo megírta, néhány hete egy illegális bevándorló Allah Akbart üvöltött, berontott egy Párizs melletti rendőrőrsre, és elvágta egy rendőrnő torkát. A gyilkost agyonlőtték.) A legfrissebb információk szerint a nantes-i bűnözőt elfogták. Kiderült, hogy muszlim terroristagyanú miatt nyilvántartott férfiről van szó. Miközben elfogták, a bűnöző két rendőrbe belelőtt. Ők súlyosan megsérültek, a többször megszúrt rendőrnő élet és halál között van. Később az is kiderült, hogy tűzharc volt a rendőrök és a bűnöző között, és a bűnözőt végül agyonlőtték.
Vágólapra másolva!

A BFM hírtelevízió értesülése szerint

a támadás délelőtt 10 órakor történt egy Nantes melletti település rendőrségének egyik irodájában, ahol a támadó többször megszúrta a rendőrnőt.

A támadót több száz rendőr kereste Nyugat-Franciaországban Forrás: AFP/Loic Venance

A támadásnak állítólag nem voltak szemtanúi.

A bűnöző elvette a rendőrnő fegyverét, és egy régi Golffal elmenekült.



Az autót később Nantes mellett megtalálták, de a fegyveres bűnöző továbbra sincs meg. (Egy óra körüli állapot - cikkünket folyamatosan frissítettük.)

A férfit a nantes-i csendőrség több száz tagja keresi. A hatóságok arra kérték a helyieket, hogy zárkózzanak be lakóhelyükre, miután a keresett férfi természetesen veszélyes.

Kiürítették egy bevásárlóközpontot, és az iskolába bezárták a gyerekeket, ha a bűnöző esetleg megpróbálna ott túszokat szedni.

A France Bleu információi szerint a Golfot összetörte a bűnöző, feltehetően karambolozott, és úgy hagyta ott, és gyalog menekült tovább.

A Les valeurs actuelles hetilap úgy tudja, hogy életveszélyesen sérült meg a rendőrnő.

A V4NA nemzetközi hírügynökség úgy tudja, a férfi autójának a papírjai nem voltak rendben, ezért ment be a rendőrségre, és ott megkéselt egy rendőrnőt.

A térség parlamenti képviselője, Luc Geismar szerint két csendőr is megsérült, őket is megtámadta a férfi.

LEGÚJABB:

A France Info úgy tudja, elfogták a bűnözőt. A regionális napilap is megerősítette ezt az információt.

A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint akkor sérült meg két csendőr, amikor a férfit el akarták fogni. Mindkét csendőrbe belelőtt a menekülő bűnöző.

A BFM hírtelevízió megfogalmazása szerint legalább két csendőrbe lőtt bele a férfi, azaz, elképzelhető, hogy a megkéselt rendőrnőn, a két meglőtt csendőrön kívül van még sérült.

A Le Figaro egyik fájdalmasan ironikus kommentárja igen tanulságos, utalva a mindennapossá vált, franciaországi erőszakkal szemben tehetetlen Macron elnökre: egy közönséges hétköznap Macróniában.

Mindenesetre Nantes polgármesternője, a szocialista Johanna Rolland máris közzétette az ilyenkor megszokott közhelynyilatkozatot: sokkolta az eset, és keményen elítéli, ami történt.

A France Info szerint a rendőrnő 50 éves volt, és többször megszúrta a bűnöző.

Délután 2 órakor a France Bleu arról írt, hogy egy radikalizálódása miatt nyilvántartott, terroristagyanús férfi sebesítette meg a három rendőrt. Azaz, terrorizmus gyanúja miatt hivatalosan nyilvántartott muszlim férfiről van szó.

A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint a férfi korábban is megtámadt már rendőröket. Információik szerint néhány hónappal ezelőtt engedték ki a börtönből.

A francia hírügynökség 14 óra 10 perckor arról írt, hogy a terrorelhárítás egyelőre nem foglalkozik az üggyel, mert nem tudják a férfi motivációját. (Attól függetlenül nem vette át a francia terrorelhárítás a nyomozást, hogy az már kiderült: úgynevezett S-kartonja van a negyven körüli férfinek, azaz, szélsőséges, muszlim terrortámadásokra utaló jelek miatt már figyelték, hivatalosan: muszlim indíttatású terroristagyanú miatt nyilvántartott személy.)

A France Info szerint a három rendőrt megsebesítő, terrorgyanú miatt nyilvántartott férfi pszichés problémákkal küzd...

(A francia közbeszédben évek óta azon ironizálnak nagyon sokan, hogyha egy bevándorló vagy bevándorló hátterű muszlim terrortámadást hajt végre, akkor azt mondják: óh, biztos pszichés gondjai vannak, ne ítélkezzünk elhamarkodottan. Ugyanis 2012 óta, az alapvetően baloldali vezetésű francia állam így mentegeti ezeket a bűnözőket. Természetesen senki sem állítja az ellenkezőjét: feltehetően minden terrorista egyúttal pszichés beteg is, nyilvánvalóan egészséges ember nem repül neki mondjuk a World Trade Centernek, de a lényegen, a bűnön ez nem változtat. Ez semmire nem mentség.)

Nem sokkal három óra előtt kiderült, hogy a tűzharcban a bűnözőt agyonlőtték a rendőrök.

A France Bleu arról írt, hogy az agyonlőtt férfi a börtönben megtámadt egy börtönőrt, és különösen agresszív volt.

Azt egyelőre nem tudni, hogyha valóban skizofrén volt, ráadásul nyilvántartott terroristagyanús bűnöző, radikalizált muszlim, aki még a börtönben is agresszív volt, hogyan járkálhatott szabadon Franciaországban.

A BFM TV szerint a megkéselt és életveszélyesen megsérült rendőrnő néhány évvel idősebb, mint 50, két gyermeke van és a helyi közösség egyik legismertebb aktivistája, a szokásos évi ünnepség kincstárnoka.