Ismeretlenek belelőttek egy koncertre gyülekező tömegbe helyi idő szerint szombat éjjel a floridiai Miamiban, legalább két ember meghalt, sokan megsebesültek - közölték rendőrségi forrásból.

Alfredo Ramirez a Miami-Dade megyei rendőrségtől a helyszínről Twitteren közölte, hogy a bűncselekmény Hialeh településrészen történt egy biliárdklubnál.

A helyi média szerint egy fehér Nissan Pathfinder terepjáró fékezett le a klubnál, az autóból három ember szállt ki a kezükben gépkarabéllyal és pisztollyal, és válogatás nélkül tüzelni kezdtek. Több mint 20 embert ért találat, közülük ketten a helyszínen meghaltak.

A lövöldözés lekerített helyszíne 2021. május 30-ánForrás: AFP/Eric Baradat

Sajtójelentések szerint mintegy 20-25 embert szállítottak a környékbeli kórházakba, egy sebesült állapota válságos.

Az áldozatok hozzátartozói egy miami kórház előtt várakoznak 2021. május 30-án, miután az éjjel három férfi lőfegyverrel tüzelt egy koncertre gyülekező tömegre egy biliárdklubnál a floridai Hialeah közelében.Forrás: MTI/AP/Miami Herald/Devoun Cetourte

A nyomozók szerint a létesítményben előre megszervezett esemény zajlott, és a szervezők közül is többen az épület előtt tartózkodtak.
A floridai tömeges lövöldözés az egyike az elmúlt hetekben az Egyesült Államokban elkövetett hasonló támadásoknak.

Helyszínelő rendőr a floridai Hialeah közelében 2021. május 30-án, miután az éjjel három férfi lőfegyverrel tüzelt egy koncertre gyülekező tömegre egy biliárdklubnál. Két ember meghalt, több mint húsz megsebesült.Forrás: MTI/AP/Miami Herald/Lynne Sladky

Az idei év első 132 napjában legalább 200 tömeges lövöldözés történt az országban - áll a Gun Violence Archive (Lőfegyveres Erőszak Archívuma) elnevezésű civil szervezet jelentésében.

A hatóságok feltételezése szerint a lövöldözés konkrét célpontra irányult.
Egyelőre senkit sem vettek őrizetbe az ügyben.