A szlovák rendőrség eljárást indított egy 21 éves nő és egy 29 éves férfi ellen, akik szombat este  bejelentették, hogy hamarosan bomba fog robbanni a besztercebányai pszichiátrián. Mint később kiderült, így próbálták segíteni egy barátjuk szökését, akit az intézetben kezelnek - számolt be az esetről a Paraméter felvidéki hírportál.

Mária Faltániová, a Besztercebánya megyei rendőrség szóvivője közölte, hogy miután telefonon bejelentették, hogy bomba van az épületben, a személyzetet és 17 pácienst azonnal evakuáltak.

Az emberek szombaton késő este több mint egy órán át ácsorogtak az utcán, amíg a rendőrök tüzetesen átkutatták az épületet, de végül robbanószert nem találtak.

A helyi rendőrségnek rövid időn belül sikerült kinyomoznia, kik voltak a bejelentők, egy 21 éves nőt és egy 29 éves férfit hamis riasztással gyanúsítottak meg.

Mint kiderült, a páros nem viccből tette az egészet, hanem így próbáltak volna segíteni a nő barátjának megszökni a pszichiátriáról. Az intézetben kezelt férfinak végül nem sikerült meglógnia.

Szlovákiában hamis bombariasztásért 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.