Hat éven keresztül sikeresen bujkált a rendőrök elől az Oklahomában élő Christopher Tomberlin, miután majdnem meggyilkolta élettársát. A napokban azonban elfogták és letartóztatták.

Christopher Tomberlin 2015-ben tűnt el, miután a rendőrök keresni kezdték, amiért baltával próbálta agyonütni barátnőjét Georgia-ban.

A férfi hozzávágta a fegyvert a nőhöz, amely végül nem találta el, hanem az ajtó előtt állt meg.

A férfi ezután eltűnt, sőt, 

évekig eljátszotta, hogy halott, mígnem a napokban rábukkantak a rendőrök, Oklahoma belvárosának közelében. 

Andrew Joseph, a helyi rendőrség szóvivője elmondta, hogy Tomberlin 

az utóbbi két évben különféle álneveken élt a városban. 2019 előtti hollétéről azonban ők sem tudnak semmit. 

Amióta felmerült, hogy a férfi életben van, a rendőrök keresni kezdték a férfit: 

Nyomozóink szorgalmasan dolgoztak, hogy összerakják Tomberlin menekülésének összes lépését" 

- mondta el egy rendőr. 

A rendőrök csütörtökön a városban fogták el a férfit, majd letartóztatták. 

A rendőrök által megosztott fényképen Tomberlin letört arccal látható, kék baseballsapkát visel.

Forrás: Oklahoma City Police Department

A szóvivő elmondta, hogy Tomberlin rendkívül meglepettnek tűnt, amikor a rendőrök kopogtattak az ajtaján. Hozzátette, a szökevényt épp munkája közben fogták el, otthonról dolgozott tetoválóművészként.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy ezt a közveszélyes férfit végre megfosszuk a szabadságától. Igazán szép munka volt" 

- írták a rendőrök közleményükben.

Forrás: Bibb County Jail

Nem Tomberlin volt az egyetlen, aki eljátszotta a saját halálát. Egy hónappal ezelőtt egy nő órákat töltött mozdulatlanul fekve egy koporsóban, miközben barátai körül állták, és úgy tettek, mintha siratnák őt. Mint kiderült, az 59 éves Mayra Alonzo ezt azért tette, hogy megünnepelje, hogy még életben van. 

A nő a múlt hónap végén megszervezte temetési próbáját santiagói otthonában, melyre meghívta barátait, hogy úgy tegyenek, mintha gyászolnák őt. 

Alonzo egy halottaskocsiban érkezett a temetésre, egy fehér koporsóban fekve, amelyet erre a napra kibérelt magának. Talpig fehérbe öltözve feküdt a koporsóban, miközben virágkoszorút viselt, a helyi temetkezési szokásokhoz illően. 

Barátai, családja és szomszédai úgy tettek, mintha sírnának, illetve képeket készítenének az eseményről, végül a nő mindegyiküknek megköszönte, hogy részt vettek az áltemetés lebonyolításában - írja a DailyStar.