Pokolgép robbant Afganisztánban, négyen meghaltak

9 killed, 20 injured in Kabul explosion 2020,9 killed,Afghanistan,blast,december,explosion,KABUL Horizontal
KABUL, AFGHANISTAN – DECEMBER 20: Damaged vehicles are seen after a bomb-laden car exploded in Afghanistan's capital Kabul, killing at least nine and injuring 20, including Afghan lawmaker Khan Mohammad Wardak, in Kabul, Afghanistan on December 20, 2020. Haroon Sabawoon / Anadolu Agency (Photo by Haroon Sabawoon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Robbanószerekkel megrakott katonai jármű robbant fel az észak-afganisztáni Baglán tartomány egyik körzetében, négyen meghaltak, 28-an megsebesültek - közölte kedden a tartomány kormányzatának szóvivője, a kormányellenes iszlamista tálibokat téve felelőssé a merényletért.
Vágólapra másolva!

Ahmad Dzsavíd Basarát elmondta, hogy a radikálisok által korábban ellopott, majd robbanószerekkel megpakolt járművet hétfőn, egy rendőrőrs előtt, távirányítóval robbantották fel Baglán-e-Markazi kerületében.

A robbanás súlyosan megrongált több környékbeli házat.

A kormány ellen harcoló tálibok már egy hónapja próbálják elfoglalni a körzetet, hogy rajta keresztül folytathassák offenzívájukat Baglán tartományi fővárosa, a Kabultól alig 160 kilométerre található Puli-Humri felé.

Afganisztánban gyakoriak az autóba rejtett pokolgépes támadások, a képen látható járműbe rejtett bomba 9 embert ölt meg december 20-án Kabulban - Illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Haroon Sabawoon

A Tolonews című afgán hírportál azt közölte, hogy a merényletet követően a biztonsági erők visszaverték a tálibok támadását.