Június 10-től Oroszországba is repülhetnek a magyarok

Bird's-eye views of Moscow building city architecture hotel Landscape HORIZONTAL Leningradskaya high-rise building Hilton Stalin era aerial photography Three Railway Stations Square
2895930 07/20/2016 Moscow, Russia. Hilton Moscow Leningradskaya Hotel near Komsomolskaya Square. Maksim Blinov/Sputnik
Vágólapra másolva!
A Russia Today értesülései szerint a koronavírus-járvány kezelésére felállított orosz testület úgy döntött, hogy több országban is olyan mértékben javultak az adatok, hogy ismét el lehet indítani a légi közlekedést.
Vágólapra másolva!

Június 10-től újraindul a légi forgalom Oroszország és többek között Magyarország, Nagy-Britannia, Ausztria, Horvátország és Luxemburg között. Az indoklás szerint ezekben az országokban jelentősen javult a járványhelyzet, így már nincs értelme fenntartani a beutazási tilalmat.

Moszkva Forrás: Sputnik/Maksim Blinov

Arról egyenlőre nincsenek információk, hogy milyen feltételekkel lehet majd beutazni Oroszországba, de minden bizonnyal a következő napokban ez is tisztázva lesz. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hamarosan Szentpétervárra látogat, akkor akár megállapodás is születhet a magyar védettségi igazolvány elfogadásáról.