A 23 éves kelet-londoni származású Yaesmin Yapiciogullarit éveken keresztül zaklatta szexuálisan saját nagyapja, a most 76 éves Tony Marshall. Egy családi születésnapi bulin azonban a nő titkos hangfelvételt készített a férfiról, amit a rendőröknek is átadott, akik eljuttatták a bíróságra. Marshallt pedig közel 14 év börtönre ítélték - írja a DailyStar.

A férfi 2005-től 2016-ig minden vasárnap meglátogatta a családot, és együtt vacsoráztak, majd amikor befejezték, Marshall fölment az unokájához, aki a számítógépén játszott, és fogdosni kezdte.

Yasemin ezután elmondta az iskolában egy tanárának, hogy az egyik családtagja mocskos dolgokat művel vele.

Bár a szociális szolgálat munkatársai ezután meglátogatták őket, és megvizsgálták a körülményeket, nem találtak egyértelmű bizonyítékokat a bántalmazásra. A lány pedig félt attól, hogy másoknak is beszéljen a történtekről.

"A tanáromnak már említettem, mégsem tettek semmit. Újra meg újra rettegve vártam, ami következett, de valahogy mindig elviseltem"

- mondta el a fiatal nő.

Forrás: Twitter/Daily Star

2017 novemberében vőlegénye segítségével kidolgozott egy tervet, amellyel csapdába csalták a nyugdíjas szexbűnözőt, aki 7-től 17 éves koráig rendszeresen molesztálta a lányt.

A bátyja születésnapi partiján beszélgetni kezdett vele, melynek során

észrevétlenül bekapcsolta a hangrögzítőt a telefonján, és felvételt készített róla.

Amikor a tárgyra tértek, hogy miért zaklatta őt gyerekkorában, Marshall megpróbálta terelni a témát, és az asztalos karrierjéről kezdett beszélni, ám Yasemin nem adta fel, és ismét feltette neki a kérdést, mire a férfi azt felelte:

Azt hittem, te is élvezed".

Yasemin ezután még a névtelenséghez való jogáról is bátran lemondott, nevét vállalva átadta a felvételt a rendőröknek.

A rendőrök ezután azonnal őrizetbe vették és letartóztatták a férfit, a bizonyítékként szolgáló felvételt pedig a bírósághoz is eljuttatták.

Forrás: Twitter/Daily Star

Marshall a bíróságon mindent tagadott, annak ellenére, hogy ötrendbeli szexuális zaklatás és kétrendbeli kiskorúakkal visszaélés ügyében is egyértelműen bűnösnek bizonyult.

Yasemin mindig is gyanakodott rá, hogy nagyapjának rajta kívül más áldozatai is voltak.

Kétségtelenül biztos voltam abban, hogy másokat is zaklat. És igazam volt. Egy másik nő is megkapta az igazságszolgáltatást ebben az ügyben. Jobban érzem magam azáltal, hogy ő is megkönnyebbült. Remélem, hogy ha voltak még további áldozatai is, most végre ők is felszabadulhatnak.

Forrás: Twitter/Daily Star

Marshallt 13 év 9 hónap börtönre ítélték a snaresbrooki bíróságon.

Yasemin elmondta, undorral hallgatta végig a tárgyaláson saját nagyapját:

Tönkretette a gyerekkoromat, egész életemben szorongásos depresszióval kell küzdenem miatta, és mindössze annyit tud mondani, hogy sajnálom".

A nő úgy érzi, megérte bátornak lennie, és elszánni magát a döntő lépésre:

Életemben először szabadnak érzem magam. Többé nem kell a bántalmazása miatt szenvednem, és azon aggódnom, hogy ezt mással is megteszi. Kissé ugyan bűntudatom van, ha arra gondolok, hogy örülök neki, hogy a rács mögött szenved. De aztán mindig eszembe jut, hogy hiszen megérdemelte! Legalább annyit kellene szenvednie, mint egykor nekem őmiatta. Nemcsak nekem, de az egész családnak fájdalmat okozott azzal, amit tett."

Forrás: Twitter/Daily Star