Elgázolt a vonat két kiskorú lányt kedden délután Pozsony Dévényújfalu városrészében - számolt be a Paraméter felvidéki hírportál a szlovák rendőrség közleményére hivatkozva.

Mint írták, a rendőrséghez 14:43-kor érkezett bejelentés a tragikus balesetről.  Az egyik dévényújfalui áruház környékén tehervonat ütött el két kislányt. Azonnal a helyszínre riasztották a mentőegységeket is, de az egyikük életét már nem tudták megmenteni  - közölte a Pozsony megyei rendőrség szóvivője. 

Az egyik kislány a helyszínen meghalt, a másikat kritikus állapotban szállították az egyik pozsonyi kórházbaForrás: Szlovák Rendőrség

Az illetékesek elvégezték a legszükségesebb intézkedéseket, a baleset körülményeit még vizsgálják. Kiskorúakról lévén szó a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást. A vonatközlekedést az érintett szakaszon kedden mindkét irányból leállították.

A Szlovák Vasutak (ŽSR) szóvivője, Ria Feik Achbergerová szintén megerősítette, hogy két 13 éves kislányt gázolt el a vonat. Közölte, egyikük a helyszínen életét vesztette, a másik lányt kórházba szállították. Alena Krcová mentőszolgálati szóvivő is csak annyit erősített meg, hogy az orvosok minden igyekezete ellenére csak az egyik kislány életét tudták megmenteni.