Huszonegy évvel ezelőtt, ezen a napon végezte ki a tizenéves testvérpár egyikük barátját, Oscar Velazquezt. A gyilkosság után a rendőrök kihallgatták a fiatal lányokat, de végül szabadon engedték őket. A 16 és 17 éves lány megszökött a hatóságok elől, mielőtt letartóztathatták volna őket. Két éven keresztül bujkáltak, végül két népszerű tévéműsornak köszönhették a lebukásukat.

A 22 éves Oscar Velazquez kamionsofőrként dolgozott, tisztességes életet élt, a barátai és a családja keményen dolgozó embernek ismerték. 2000 nyarán, munkájának gyümölcseként vett magának egy új Camarót. Ezzel az autóval hajtott el a bíróság előtt, ahonnan épp kilépett a 17 éves Regina, aki meglátta Oscart, és arra kérte, hogy vigye haza. Oscar egyből beleszeretett a lányba. A férfit már az első héten azzal hívta fel Margaret, Regina testvére, hogy a lányt letartóztatták, és szüksége lenne 1000 dollárra, hogy kifizessék az óvadékát. 

A fiú odaadta a pénzt a 16 éves Margaretnek. Mint később kiderült, Regina nem is volt letartóztatva. 

A pénzt Regina másik fiújának a kiszabadítására fordították. Amikor Oscar szerette volna visszakérni a pénzét, Regina először azt mondta neki, hogy nem tudja megszerezni, helyette egy hármas randevút ajánlott Oscarnak, Margarettel együtt. 

Az édeshármas ígéretével hívta át magához 2000. június 6-án a 17 éves lány Oscart. 

A fiú megérkezett a lányokhoz, Margaret behívta, hogy bent várjon, amíg Regina is elkészül. A nappaliba érve ott volt a testvérpár egyik barátnője, Veronica Garcia. 

Amikor Regina elkészült, lement a földszintre, és azt mondta Oscarnak, hogy kövesse őt az alagsorba. 

Ahogy követte a lányt, nem vette észre, hogy Margaret mögé lopódzott, kezében egy 38-as kaliberű félautomata pisztollyal, 

amelyet a férfi tarkójához tett, és meghúzta a ravaszt. 

Miközben a férfi összeesett és elvérzett, Margaret elvette az ezüst nyakláncát és kivett a pénztárcájából 600 dollárt. A gyilkos fegyvert korábban, a barátnőjüktől kérték kölcsön, akinek azt mondták, hogy fegyveres rablást terveznek, de arról nem volt szó, hogy Oscart akarják kirabolni. A testvérek előkészültek a gyilkossághoz,  ponyvába és lepedőbe tekerték a férfi testét, majd az autója csomagtartójába tették, és egy üres telekre vitték, ahol a holttestet körömlakklemosóval locsolták le, és felgyújtották.  Megpróbálták eladni a Camarót is, de nem jártak sikerrel, és mivel féltek a lebukástól, az autót is felgyújtották. Egy járókelő hívta a segélyhívót a tűz miatt, majd amikor közelebb ment, meglátta a holttestet is, ekkor újra telefonált. A két lányt egyből gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, de végül szabadon engedték őket. Mielőtt letartóztathatták volna őket, elmenekültek. 

Nagyjából két évig bujkáltak, mielőtt elfogták őket. 

Végül két népszerű tévéműsor okozta a lányok vesztét. Nem sokkal azután, hogy a történetüket leadták a televízióban, a rendőrök kaptak egy névtelen bejelentést az Illinois állambeli Rockfordból arról, hogy Margaret ott él az egyik rokonánál, egy lakóparkban. A rendőrök 2002. március 24-én fogták el és tartóztatták le gyilkosság és szökés vádja miatt. Reginát pár hónappal később, október 18-án a texasi Dallasban fogták el. Nővéréhez hasonlóan, őt is gyilkossággal és szökéssel vádolták.  A testvérpár pere végül 2004 júliusában kezdődött, Margaret és Regina önvédelemre hivatkozott és ártatlannak vallották magukat.  Az ügynek a koronatanúja Veronica Garcia volt, a barátnőjük, aki elmondta, hogy ő adta kölcsön barátja pisztolyát a lányoknak, akik azt mondták neki, hogy fegyveres rablásra készülnek, de azt nem mondták, hogy Oscarral akarnának végezni. 

Veronica vádalkut kötött az ügyészséggel és bűnösnek vallotta magát, hogy rövidebb büntetést kapjon. 

Vallomásában azt állította, hogy nem tudott előre a gyilkosságról és azt is, hogy nem látta, ahogy Margaret lelövi Oscart, valamint azt mondta, hogy Oscarnál is volt fegyver. A nyomozás során sem a gyilkos fegyver, sem Oscar fegyvere nem került elő.

 Ezzel szemben, a testvérpár azt állította, hogy Oscar dühös volt a kicsalt pénz miatt, és 

kiabált Reginával, aki a földön könyörgött az életéért, ekkor érkezett hátulról Margaret, és lelőtte a férfit, hogy megvédje testvérét. 

A testvérpár barátai azonban azt vallották a bíróságon, hogy a két lány bevallotta, hogy megölték Oscart, Margaret pedig még fejbe is rúgta a lövés után, hogy gyorsabban meghaljon. Az egyik tanú azt állította, hogy látta Reginát, Margaretet és Veronica Garciát, amint Oscar Velazquez holttestét a Camaro hátsó ülésére tették, és azt mondta, hogy Regina bevallotta, hogy ő szervezte meg a gyilkosságot. Hat és fél óra esküdtszéki tanácskozás után Reginát bűnösnek találták fegyveres rablás során elkövetett gyilkosságban, testvérét Margaretet ezen a tárgyaláson még nem tudták elítélni. 

Az egyik esküdt nem tudta elhinni, hogy hogyan követhetett el gyilkosságot ilyen fiatalon. 

Végül négy nap múlva Margaretet is elítélték gyilkosság miatt. 2004. szeptember 9-én Regina DeFranciscót 35 év börtönbüntetésre ítélték. Néhány héttel később Margaret DeFranciscót 46 év börtönbüntetésre ítélték. Mindkettejüket a Dwight Javítóintézetben tartják fogva. Veronica Garciát a gyilkosságban játszott szerepéért 5 évre ítélték. Ő már letöltötte a büntetését.

Felhasznált források:

https://murderpedia.org/female.D/d/defrancisco-sisters.htm

https://medium.com/true-crime-addiction/stone-cold-killer-sisters-6d83751741bd