A támadók között volt a lány egyik barátja is, írja a DailyStar.

A belga lány május 15-én a Westerbegraafplaats temetőnél beszélt meg találkozót egy barátjával, azonban

rajta kívül még négy fiatal várta őt, majd közösen megerőszakolták. Mindezt le is videózták, és az interneten is közzé tették. Négy nappal a történtek után, ahogy megtalálta a felvételeket, a  lány öngyilkos lett.

A rendőrök a közzétett felvételek alapján fogták el a támadókat, akiket le is tartóztattak.

Westerbegraafplaats cemeteryForrás: Belga via AFP/James Arthur Photography/James Arthur Gekiere

Az öt gyanúsított mindegyike helyi lakos, közülük hárman kiskorúak 14-15 év közöttiek, ketten pedig 18, illetve 19 évesek. A fiataloknak nemi erőszak, szeméremsértés, illetve személyiségi jogokat sértő felvételek készítése, és közzététele miatt is felelniük kell.

A helyi hírek szerint

a letartóztatott fiatalok közül ketten testvérek voltak, egy részük pedig már ismerős volt a rendőröknek korábbi bűncselekmények miatt.

Denis Dierick, Gavere polgármestere elmondta, ismerte az áldozatot. Szerinte a lányt ért támadás embertelen, horrorisztikus élmény.

Közben Vincent van Quikernborn igazságügyi miniszter a Twitteren is ígéretet tett arra, hogy a lány támadói elnyerik méltó büntetésüket.

Amit tettek, egyszerűen annyira utálatos és undorító, hogy nem lehet szavakkal leírni. Részvétem a család, és a barátok számára az átélt tragédia miatt. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, a nyomozás továbbra is folytatódik.

Forrás: Belga via AFP/All rights reserved (c) 2021/James Arthur Gekiere

A lány gyászoló apja elmondta, hogy gyereke képtelen volt feldolgozni a borzalmas élményt, amikor pedig megtalálta a róla készült felvételeket, a mérhetetlen rettegés és szégyenérzet miatt véget vetett az életének:

Segítségre lett volna szüksége, de sajnos túl későn érkezett. Nem normális dolog, hogy egy 14 éves lánynak ilyesmit kelljen átélnie. Nagyon nehéz időszakon ment keresztül, és amikor az interneten keresztül szembesült a róla készült képekkel és videókkal, az már csak az utolsó csepp volt nála a pohárban. Az egész világ szétesett körülötte. Ha ez a banda nem támad rá, még előtte lenne az egész élet. Remélem, megfizetnek azért, amit tettek."  

 

„Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123
ingyenes lelki elsősegély számot!"