Bidenék a Vatikánban kirakták a szivárványos zászlót, az iszlám országban nem merték

Vágólapra másolva!
Az elvileg római katolikus vallású Joe Biden elnök engedélyezte az LMBTQ-mozgalom szimbólumának számító szivárványos lobogó kitűzését az amerikai nagykövetségek épületére, az úgynevezett „Pride-hónap" alkalmából. A katolikus egyház központjában a vatikáni amerikai nagykövetségre is kikerült a zászló. A demokraták által univerzálisnak mondott LMBTQ-jogok a jelek szerint azonban mégsem annyira univerzálisak, mivel a rijádi amerikai nagykövetség épületére „elfelejtették" kitűzni a szivárványos zászlót, helyette az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia közötti szoros katonai kapcsolatokat ünnepelték. Ez az eset minden eddigi gesztusnál jobban szemlélteti a Biden-kormányzat kettős mércéjét, hiszen teljesen világossá válik belőle, hogy az LMBTQ-jogokat valójában politikai fegyverként használják, és nem univerzális értékként tekintenek rájuk.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, Joe Biden elnök nemrég engedélyezte, hogy az amerikai nagykövetségek épületére kitűzzék az LMBTQ-mozgalom szivárványos zászlóját a baloldal által „Pride-hónapnak" minősített júniusban.

Ezt követően kikerült Biden Twitter-oldalára egy Pride-ot népszerűsítő kép, amelyen a szivárvány mellett megtalálhatóak a transzmozgalom, illetve a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) színei is.

Forrás: twitter.com/POTUS

Ehhez hasonló szimbólumok jelentek meg Kamala Harris alelnök, illetve Antony Blinken külügyminiszter közösségi oldalain is. Ez utóbbit megosztotta a budapesti amerikai nagykövetség Twitter-oldala.

Forrás: twitter.com/VP

A washingtoni demokrata kormányzat, a multinacionális vállalatok és a nagybankok által támogatott LMBTQ-propaganda azonban szintet lépett, amikor

június elsején megjelent a szivárványos zászló a vatikáni amerikai nagykövetség épületén is, ezt pedig közzétették a diplomáciai képviselet Twitter-oldalán

írja a vallásos üzeneteket közvetítő Catholic Arena nevű hírportál.

Szintén aznap még két LMBTQ-propagandaanyagot osztottak meg a vatikáni amerikai nagykövetség Twitter-oldalán, ezek egyike Antony Blinken hivatalos nyilatkozta, amelyben – a demokraták szokásához híven – kioktat az úgynevezett LMBTQ-jogokról.

A római katolikus vallású Biden engedélyezte a szivárványos zászló kitűzését az amerikai nagykövetségek épületére. Biden a tavalyi kampánya alatt több alkalommal is arról beszélt, hogy hitét gyakorló római katolikus, aki rendszeresen szokott templomba járni.

A hosszú politikai pályafutása és a féléves elnöksége alatt azonban látványosan szembe ment a katolikus egyház tanításával,

elsősorban az abortusz és az eutanázia témáiban. Idén húsvétkor pedig azáltal okozott botrányt, hogy az ünnepi üzenetében egyetlenegy alkalommal sem említette meg Jézust. Erről az Origo itt számolt be.

Joe Biden amúgy az Egyesült Államok második katolikus elnöke, az első, a szintén ír származású John F. Kennedy (1961-1963) volt.

Rijádban nem leng a szivárványos zászló

A Catholic Arena felhívja rá a figyelmet, hogy a demokrata kormányzat csupán a kereszténységet – külön kiemelve a katolikus egyház szívét, a Vatikánt – provokálja LMBTQ-propagandával, a szinte kizárólag muszlimok lakta, teokratikus berendezkedésű Szaúd-Arábiát nem.

A rijádi amerikai nagykövetség épületére nem függesztették ki a szivárványos zászlót, a diplomáciai képviselet közösségi oldalán pedig szó sincs semmiféle „Pride-hónapról".

Az LMBTQ-mozgalom szimbolisztikája Rijádban egyáltalán nem jelenik meg, csupán a BLM-é, a nyolcszorosan büntetett előéletű George Floyd arcképével illusztrálva.

A rijádi amerikai nagykövetség Twitter-oldalán a homofóbia és a transzfóbia elleni küzdelemről annyiban van szó, hogy megosztották, illetve lefordították arabra a washingtoni külügyminisztériumnak egy bejegyzését, amely arról szól, hogy Kamala Harris alelnök aláírta a koronavírus gyűlölet-bűncselekmény nevű törvényt (COVID-19 Hate Crimes Act), amelynek az a lényege, hogy a demokraták szerint a járvánnyal összefüggésben megnőtt a gyűlölet-bűncselekmények száma, így kellett erre hozni egy törvényt. Az elsősorban rasszizmusellenes törvényben pedig nevesítve van a homofóbia és a transzfóbia jelensége, közvetlenül az iszlamofóbia után.

Nagy valószínűséggel az iszlamofóbia elleni fellépés miatt osztották meg ezt a bejegyzést a nagykövetség munkatársai.

Az Egyesült Államoknak Szaúd-Arábiában van még két konzulátusa, Jeddah és Dhanhran városokban, de az ottani amerikai diplomáciai képviseletek épületeire sincs kitűzve a szivárványos zászló, a közösségi oldalaikon pedig nem szerepel LMBTQ-propaganda.

Ezek a tények szemléltetik leginkább a Biden-kormányzat kettős mércéjét, hiszen a hivatalos demokrata propagandával ellentétben, a valóságban szó sincs róla, hogy az LMBTQ-jogokat univerzális jellegűeknek tekintenék, amelyeket megkövetnek valamennyi szövetségesüktől.

Következésképpen:

a vatikáni nagykövetségükre kitűzhetik a szivárványos zászlót, de a rijádin ez a szimbólum nem jelenhet meg.

Szaúd-Arábiában egyébként illegális a homoszexualitás, a homoszexuális cselekményeket pedig szigorúan büntetik, szélsőséges esetben az érvényben lévő iszlám jogrend, a Saría értelmében halálbüntetést is ki lehet szabni, de a demokraták valahogy soha nem aggódnak a szaúdi LMBTQ-jogokért, aminek az lehet az egyik oka, hogy a sivatagi királyság az Egyesült Államok térségbeli legfontosabb szövetségese, és már évtizedek óta szorgalmasan vásárolja az amerikai fegyvereket.

A „Pride-hónap" első napján a két állam így a szoros katonai kapcsolatokat ünnepelte a szaúdi LMBTQ-közösség helyett.

A demokraták az LMBTQ-jogokra csupán politikai fegyverként tekintenek – a soft power részeként –, amelyeket „be lehet vetni" a nekik nem tetsző, konzervatív vezetésű államokkal szemben.