A jemeni húszi lázadók által kilőtt ballisztikus rakéta csapódott be szombaton egy benzinkút közelében a kormányerők kezén lévő Marib városában, a támadásban legalább tizenhét ember meghalt, köztük gyerekek is - közölték hírügynökségek helyi illetékesekre és híradásokra hivatkozva.

Moammar al-Iryani jemeni tájékoztatási miniszter szerint a tizenhét halotton kívül öt sebesültje is van a rakétacsapásnak, és mindnyájan civilek. A tárcavezető felszólította az ENSZ-t és az Egyesült Államokat, hogy ítéljék el a támadást, amely szerinte felér egy háborús bűnténnyel.

A SABA hírügynökség jelentése szerint röviddel a rakétacsapás után a lázadók egy, robbanóanyaggal megpakolt drónnal is támadást hajtottak végre, és megsemmisítettek két rohamkocsit, amely a helyszínre érkezett, hogy elszállítsa a sebesülteket.Az al-Hadasz tévécsatorna is 17 halálos áldozatról adott hírt. A Reuters által megszólaltatott kórházi források szerint több tucat embert szállítottak a maribi központi kórházba, 12-en közülük belehaltak sebesüléseikbe, és van köztük öt gyerek. Az áldozatok száma várhatóan emelkedni fog - tették hozzák. A húszi erők egyelőre nem reagáltak a történtekre.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi lázadók és a rijádi száműzetésben élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amelyeket a szaúdi vezetésű koalíció támogat. Szaúd-Arábia attól tart, hogy regionális riválisa, Irán komolyabban megvetheti lábát az Arab-félszigeten a síita fegyveresek térnyerésének következtében.