A törvényszéki laboratórium arcgeneráló rendszerének és a foglenyomatok alapján sikerült azonosítani azt a nőt, akinek a fejét egy sztráda mellé dobott zacskóban találták meg három évvel ezelőtt Louisianában államban.

Mint kiderült, az anno Louisianában államban talált egy fej egy texasi asszonyé volt, aki néhány hónappal korábban tűnt el otthonából - írja a People magazinra hivatkozva a Bors. A testrészre egy sztráda mellett bukkantak rá szemétszedők még 2018 márciusában.

A hatóságok lefuttatták a szükséges DNS-teszteket, de nem találtak egyezést. A fejet ezt követően a louisianai egyetem törvényszéki laboratóriumába küldték, ahol egy arcgeneráló rendszer segítségével elemezték a maradványokat, de még így sem ismerte fel senki az asszonyt. 

A nyomozók megbízható fülest kaptak a múlt hónapban, melynek eredményeképp az 58 éves, San Antonio-i Sally Ann Hinest vélte felfedezni az ádozatban. A személyazonosságot végül a nő fogazata alapján erősítették meg.

Az ügyben eljáró illetékes sherif, Ron Johnson úgy véli, a leszámolás személyes ügy volt. Hinest fejének megtalálása előtt hat héttel ölhették meg, mely vizsgálati eredmény kapcsán a férfi hozzátette: az ilyen esetekben minden bizonnyal jól körülhatárolható kapcsolat van az áldozat és a tettes között.