Kislánya született Harry hercegnek és Meghan hercegnőnek. Az Amerikában élő házaspár második gyermekének neve Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, a beceneve pedig Lili.

A hírt Harry herceg - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - és Meghan személyesen jelentette be vasárnap.
A közlemény szerint a gyermek a kaliforniai Santa Barbara egyik kórházában jött a világra még pénteken, ő és édesanyja egyaránt jól van.

A kislány első nevét dédnagymamájáról, II. Erzsébet királynőről kapta.

A sussexi hercegi pár kislányuk első nevét II. Erzsébet királynő tiszteletére választották.Forrás: Getty Images/The Print Collector/Print Collector

Lilibet volt ugyanis a brit uralkodó közkeletű fiatalkori beceneve a királyi családon belül.

A gyermek második nevével a szülők az 1997-ben meghalt Diana hercegnő emléke előtt tisztelegnek. Diana lett volna a kislány apai nagymamája, és az idén töltené be 60. életévét.

A gyermek második nevével a szülők az 1997-ben autóbalesetben Párizsban meghalt Diana hercegnő emléke előtt tisztelegnek.Forrás: AFP

Harry és Meghan kislánya a királynő 11. dédunokája és a nyolcadik a brit trónutódlási sorban.A házaspár első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019 májusában született Londonban.