Összeütközött két expresszvonat a dél-pakisztáni Szindh tartományban hétfőn, az első jelentések szerint legalább 30-an meghaltak, körülbelül 50-en pedig megsérültek, többek állapota súlyos - tudatták rendőrségi források.

A szerencsétlenséget az első közlések szerint az okozta, hogy az egyik szerelvény a tartomány déli részén fekvő Daharki város közelében - egyelőre pontosan nem ismert körülmények között - kisiklott. Az országban az elöregedett vasúthálózat és a jelzőlámpák nem megfelelő karbantartása miatt gyakoriak a vonatbalesetek.

A mentőalakulat tagjai a roncsoknál 2021. június 7-én, miután összeütközött két expresszvonat a dél-pakisztáni Szindh tartományban fekvő Gotki körzetbenForrás: MTI/AP/Valíd Szaddik

A tájékoztatás szerint többen a roncsok közé szorultak, és a mentési munkálatokban a helyi lakosok is segítenek. A hatóságok azt is közölték, hogy munkagépeket kértek a mentéshez, ám ezek a médiaforrások szerint még jóval a baleset után sem értek a helyszínre.

A hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma jelentősen emelkedni fog, mert a mentőalakulatok még sok vagonhoz nem jutottak el.

Legalább 30 ember életét vesztette, mintegy 50 pedig megsérültForrás: MTI/AP/Valíd Szaddik

A pakisztáni Geo hírtelevízió helyszíni forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy legalább százan sérültek meg. A pakisztáni állami vasúti társaság részéről azt közölték, egyelőre nem tudják kommentálni a hírt, mert a mentéssel vannak elfoglalva.