Szerda hajnalban 4 óra körül érkezett a riasztás a szlovák rendőrségre, hogy ismeretlen tettesek megrongáltak egy bankutomatát a Drienová utcán Pozsonyban - számolt be a Paraméter felvidéki hírportál. A hatóságok a rablás körülményeiről később is csak annyit árultak el, hogy az anyagi kár legalább 130 ezer euró, ami átszámolva több mint 45 millió forint.

A történtekről a pozsonyi rendőrkapitányság a közösségi oldalán is csak pár mondatban számolt be.

Hajnali 4 óra előtt pár perccel érkezett a bejelentés a 158-as segélyhívóra, hogy súlyosan megrongáltak és kifosztottak egy bankautomatát a Drienová utcában. A történtekkel kapcsolatban intenzíven nyomoznak a kollégák, és bővebb információkat csak későbbre ígérhetek - nyilatkozta szerda délelőtt Michal Szeiff rendőrségi szóvivő. Szerda délután a szlovák rendőrség újabb bejegyzést tett közzé, de

abban is csak annyit árultak el pluszban, hogy az anyagi kárt 130 ezer euróra (45 millió forint) becsülik.

Azaz továbbra sem árultak el többet a rablás körülményeiről, de a felvételt látván vélhetőleg valaki, vagy valakik kirobbanthatták, vagy valamilyen módon kiszakíthatták a helyéről az egyik üzlet bejáratában található ATM-et Pozsony központjában a szlovák belügyminisztérium szomszédságában.