A kezdődő monszunidőszak heves esőzései árasztották el szerdán Mumbai utcáit, leállt a tömegközlekedés és egy oltóközpontot be kellett zárni az India pénzügyi központjának számító városban - közölték a helyi hatóságok.

Az indiai meteorológiai szolgálat további riasztást adott ki Mumbaira és a környező régiókra a napokban várható további heves esőzések miatt.

Mumbaiban egyébként éppen a héten kezdték meg feloldani a hetek óta tartó zárlatot, amelyet a koronavírus-járvány második hulláma miatt kellett elrendelni.

A heves esőzések miatt vízzel elöntött utcán mennek emberek Mumbaiban 2021. június 9-énForrás: MTI/AP/Rafik Makbúl

Az NDTV állami televízió szerint az ítéletidő nemcsak a közlekedést, de az oltási kampány menetét is megzavarta a járvány által erősen sújtott városban. A pandémia 2020. márciusi kitörése óta Indiában 2,9 millió fertőzöttet azonosítottak, ebből 700 ezer esetet Mumbaiban regisztráltak. A városban a koronavírus 15 073 ember életét követelte.

Mumbai, 2021. június 9.Forrás: MTI/AP/Rafik Makbúl

Gyakran fordulnak elő hasonló áradások a monszunidőszakban Mahárástra állam székhelyén, amely több mint 13 millió lakosával a világ egyik legnépesebb városa.  Nem ritkán halálos áldozatok is vannak, például házomlások és áramcsapások következtében,  de az is elő szokott fordulni, hogy egyesek vízbe fúlnak.

Mumbai, 2021. június 9.Forrás: MTI/AP/Rafik Makbúl

A helyi médiában megjelent felvételeken folyamokká változott utcákat lehetett látni, elakadt buszokkal és egyéb járművekkel.