A hatalmas víznyelő májusban jelent meg Mexikó középső részén, az akkor focipálya nagyságú beszakadt terület azóta is növekszik - tudatta az ABC News.

Ahogy azt korábban az Origo is megírta Délkelet-Mexikóban egy farmon egy focipályányi területet nyelt el a föld. A hatalmas gödör akkor még csak 4,5 méter mély volt.

A víznyelő mostanra már 125 méter széles és félő, hogy elnyeli a mellette lévő épületet is.

A mexikói kormány katonákat küldött, hogy az embereket 600 méteres távolságon kívül tartsák a mostanra 15 méter mély gödörtől.

Ez egy nagyon nehéz időszak. Fáj ezt látunk, mert ez mindenünk - mondta Magdalena Xalamigua Xopillacle akinak a tulajdonában van az az épület amit elkezdett elnyelni a föld.

A lakosok egy része szerint a víznyelőről a gyárak és a palackozó üzem tehet a talajvíz túlzott kitermelése miatt.

De a gödör alja tele van vízzel, amiben áramlás is megfigyelhető, ezért a szakértők szerint egy földalatti folyó okozza a katasztrófát. 

A lakosokat arra kérik, hogy ne menjenek víznyelő közelébe. Ez nem turisztikai attrakció, és nem is egy olyan hely ahova az ember a családjával ellátogat. - közölte a Nemzeti Polgár Védelmi Hivatal.

A hatóságok éppen ezért korlátokkal és rendőrségi szalagokkal is körbevették a helyet, hogy távoltartsák a bámészkodókat, illetve korlátozták a drónok használatát is.