A 34 éves Dean Jefferson tavaly márciusan rátámadt élettársára Angliában, mert a nő nem akart vele szexelni. Mint kiderült, a férfi nem először viselkedett agresszíven: korábban 36 bűncselekmény miatt ítélték el, köztük családi erőszak miatt.

A férfi aznap este részegen ment haza, de otthon még ivott némi gint, majd erőszakkal rámászott a barátnőjére, aki közölte, hogy most nincs kedve szexelni vele.

Jefferson ezért bosszúból

bezárta a nőt a hálószobába, és felgyújtott néhány tárgyat a házban, többek között a fia iskolai bizonyítványát. Ezután befújta dezodorral a barátnőjén lévő ruhát, és őt is meggyújtotta.

Ezen kívül falhoz vágott, és összetört egy fiókos szekrényt.

Amikor a nő megpróbált kimenekülni a hálószobából, Jefferson

visszalökte, egyenesen neki a szekrénynek, majd torkon ragadta, és így vonszolta fel a lépcsőn. Ezután felkapott egy kalapácsot, és fenyegetően lóbálta a kezében.

A nő megijedt, hogy megüti vele, ezért közölte vele, hogy leugrik a boltba, ehelyett azonban egyenesen a nagyapja házához ment segítséget kérni.

A nagyapja átvitte a halálra rémült nőt az anyjához, de mivel féltek, hogy párja rátalál, nagynénje érte ment, és átvitte az ő lakásába.

Forrás: Newcastle Chronicle WS

Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a nő már sehol sem volt, párjára viszont kalapáccsal a kezében találtak rá, miközben a kanapén aludt.

Bár a támadás igen sokkoló volt a nő számára, megúszta könnyebb sérülésekkel.

A Newcastle-i bíróság épületeForrás: Shutterstock/Duncan Andison

A férfi tárgyalásán elmondták, hogy

korábban 36 bűncselekmény miatt ítélték el, ennek egy része családi erőszak volt.

Ez alkalommal gyújtogatás, közveszélyokozás, és testi sértés miatt mondták ki bűnösnek, ami miatt 15 hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélték - írta meg a Mirror.