Nemzeti emlékhellyé nyilvánították az orlandói melegbárt, ahol 2016-ban egy afgán migráns hátterű terrorista, Omar Mateen hidegvérrel lemészárolt 49 embert, továbbá megsebesített 53-at.

Három nappal az orlandói (Florida) melegbár ellen 2016-ban elkövetett fegyveres támadás évfordulója előtt, június 9-én az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa egyhangúlag, a republikánus és a demokrata képviselők támogatásával fogadta el azt az új törvényt, amely a Pulse nevű éjszakai melegbárt nemzeti emlékhellyé nyilvánítottaközölte az NBC.

A Képviselőház és a Szenátus jóváhagyása után a törvény már csak Joe Biden amerikai elnök aláírására vár, akiről köztudott, hogy LMBTQ-közösségek támogatójának számít.

A törvényt az a republikánus szenátor, Rick Scott terjesztette elő, aki a tömegmészárlás idején Florida kormányzója volt.

A gesztust a Pulse melegbár a Facebook-oldalán köszönte meg az amerikai törvényhozó testületnek.

2016. június 12-én,

Orlandóban egy afgán migráns terrorista, Omar Mateen rontott be az éjszakai melegbárba, és vaktában lövöldözni kezdett. A tömegmészárlásnak 49 halálos áldozata volt, és 53-an sérültek meg.

Omar MateenForrás: AFP/Handout

A 29 éves elkövetőt a rendőrök a helyszínen agyonlőtték.