Agyonlőttek két embert a mexikói Cancún strandján, egy turista megsebesült - közölte Quintana Roo állam ügyészsége pénteken.

A helyi sajtó szerint az egyik visszapattanó lövedéktől megsebesült amerikai nőt kórházba szállították. Helyi idő szerint péntek délután ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak a Playa Tortugas strand egyik bejáratánál két, helyben dolgozó férfira, majd jet-skin elmenekültek a helyszínről.

Mexikó egész területén, így a turisták körében népszerű, karib-tengeri partvidéken található Cancún és Tulum városokban is bűnözői csoportok működnek, amelyek főként az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-kereskedelemből, emberrablásból és zsarolásból élnek.

Az egymással rivalizáló bandáknak gyakran vannak kapcsolataik korrupt politikusokkal és a biztonsági erőkkel. A legfrissebb statisztikák szerint nem utolsó sorban a kölcsönös leszámolások miatt  az utóbbi időben naponta majdnem száz gyilkosságot regisztrálnak az országban. A bűncselekmények többségét sosem sikerül feltárni. Mindemellett több mint 88 ezer embert tartanak nyilván eltűntként az országban.