A New York Times online kiadása arról írt a héten, hogy görögdinnyemezőket találtak a Marson. A cikk nagyjából egy óráig volt elérhető az oldalon, majd hirtelen eltűnt. Kiderült, hogy miért.

A Ripost írta meg, hogy a hét elején az egyik legismertebb amerikai lap „Görögdinnyemezőket találtak a Marson, állítja a rendőrség" címmel tett ki egy cikket, a lap online kiadásába. 
„A hatóságok szerint a földönkívüli gyümölcsök felemelkedése tehető felelőssé a világűr görögdinnye túlterheléséért. (...) Az FBI nem volt hajlandó kommentálni a görögdinnye-esőzésekről szóló jelentéseket, de azt megerősítették, hogy a kiviket letartóztatták" 
- írják a cikkben, amit a szerzője azzal a mondattal zárt le, hogy: 

„ez a történet rendkívül unalmas, de legalább a görögdinnye finom, legalábbis a rendőrség ezt állítja". 
A Futurism című lap vette észre a furcsa cikket, ami egy órával később már elérhetetlen volt, de az archivált változata még mindig elérhető.

Később a New York Times szóvivője elmondta a lapnak, hogy: A mai nap folyamán tévedésből egy tesztelési rendszerbe szánt próbacikk jelent meg az oldalunkon, amit azóta eltávolítottunk.  A szóvivő azzal folytatta, hogy 

tudomásuk szerint nincs görögdinnye, vagy bármilyen más életforma a Marson. 

A NASA nagy erőkkel végez kutatásokat a vörös bolygón mikroszkopikus létformák után, így a jövőben akár elképzelhető, hogy élet nyomaira bukkannak majd.