A Bien.hu összeszedte néhány sorozatgyilkos utolsó mondatát, mely valamelyest a higgadtságról árulkodik a halál kapujában, habár ez a higgadtság egyszerre vált ki döbbenetet is egy normális emberből. 

Peter Kürten, a düsseldorfi vámpír

Csaknem 60 ember szexuális bántalmazásáért és meggyilkolásáért felelt, egyikük véréből talán ihatott is, ennek ellenére teljesen normális életet élt. A férfi véletlenül bukott le, és 1931. július 2-án, guillotine-nal végezték ki. Utolsó szavai állítólag valóban ezek voltak: 

Mondja csak! Miután levágták a fejemet, képes leszek még hallani, csak legalább egy pillanatig is? Hogy halljam, ahogy a saját vérem kibugyog a nyakamon keresztül? Örömteli módja lenne a többi örömök befejezésének.  

Peter Manuel, a birkenshaw-i bestia

Legalább hét ember erőszakolt és gyilkolt meg, mielőtt 1958. július 11-én felakasztották. Skócia legkegyetlenebb sorozatgyilkosaként emlegetik. 

Kapcsold be a rádiót, akkor csendben távozom 

– mondta állítólag a bitófához vezetve.

Marcel Petiot, doktor Sátán

A férfinél már fiatalon mentális betegséget állapítottak meg, majd szolgált az I. világháborúban. Később elvégezte az orvosi egyetemet, de főleg kábítószerekkel és illegális abortuszokkal foglalkozott. A II. világháború alatt a kiszolgáltatottakon nyerészkedett: pénzért kínált a zsidóknak menekülési útvonalakat a németek elől, és ekkor már sorozatosan szedte áldozatait is. Végül 27 gyilkosságért ítélték el, de ő maga 60-at is beismert. 

Áldozatai közül sokat a saját lakásában rejtegetett, az elviselhetetlen szag hívta fel rá a szomszédok figyelmét. 1946-ban végezték ki, lefejezése előtt azt mondta: 

Uraim, van az Önök számára egy utolsó jó tanácsom! Nézzenek félre, mert ez nem lesz szép látvány!  

H.H. Holmes, akinek testét betonba temették

Holmes áldozatait a saját maga által, gyilkolásra és a holttestek megsemmisítésére tervezett szállodájában végezte ki.

Holmes nemcsak megkínozta áldozatait a meggyilkolásuk előtt, brutális, embertelen módszereket használt a holttestek megsemmisítésére is. 1896-ban akasztották fel az elkövetett rémségekért.

Utolsói szavai állítólag ezek voltak: 

Nem kell kapkodni, nehogy elfuseráljátok a dolgot! 

Holmes holttestét saját kérésére egy többtonnás betontömbbe temették el.