Nézzenek félre, mert ez nem lesz szép látvány! - Sorozatgyilkosok utolsó mondatai

börtön, illusztráció
View of individual cells of the new Federal Penitentiary of Brasilia, maximum security, on December 12, 2017. - The penitentiary is scheduled to start operating in March 2018. (Photo by EVARISTO SA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bien.hu összeszedte néhány sorozatgyilkos utolsó mondatát, mely valamelyest a higgadtságról árulkodik a halál kapujában, habár ez a higgadtság egyszerre vált ki döbbenetet is egy normális emberből. 
Vágólapra másolva!

Peter Kürten, a düsseldorfi vámpír

Csaknem 60 ember szexuális bántalmazásáért és meggyilkolásáért felelt, egyikük véréből talán ihatott is, ennek ellenére teljesen normális életet élt. A férfi véletlenül bukott le, és 1931. július 2-án, guillotine-nal végezték ki. Utolsó szavai állítólag valóban ezek voltak:

Peter Manuel, a birkenshaw-i bestia

Legalább hét ember erőszakolt és gyilkolt meg, mielőtt 1958. július 11-én felakasztották. Skócia legkegyetlenebb sorozatgyilkosaként emlegetik.

– mondta állítólag a bitófához vezetve.

Marcel Petiot, doktor Sátán

A férfinél már fiatalon mentális betegséget állapítottak meg, majd szolgált az I. világháborúban. Később elvégezte az orvosi egyetemet, de főleg kábítószerekkel és illegális abortuszokkal foglalkozott. A II. világháború alatt a kiszolgáltatottakon nyerészkedett: pénzért kínált a zsidóknak menekülési útvonalakat a németek elől, és ekkor már sorozatosan szedte áldozatait is.

Végül 27 gyilkosságért ítélték el, de ő maga 60-at is beismert.

Áldozatai közül sokat a saját lakásában rejtegetett, az elviselhetetlen szag hívta fel rá a szomszédok figyelmét. 1946-ban végezték ki, lefejezése előtt azt mondta:

H.H. Holmes, akinek testét betonba temették

Holmes áldozatait a saját maga által, gyilkolásra és a holttestek megsemmisítésére tervezett szállodájában végezte ki.

Holmes nemcsak megkínozta áldozatait a meggyilkolásuk előtt, brutális, embertelen módszereket használt a holttestek megsemmisítésére is. 1896-ban akasztották fel az elkövetett rémségekért.

Utolsói szavai állítólag ezek voltak:

Holmes holttestét saját kérésére egy többtonnás betontömbbe temették el.