Egy rendőrségi akcióban megölték az egyik legkeresettebb brazil bűnözőt Rio de Janeiróban - jelentette szombaton a G1 brazil hírportál a rendőrségre hivatkozva.

Wellington da Silva Bragát, ismertebb nevén Eckót akkor lőtték le, amikor feleségét és gyermekeit látogatta meg az egyik riói szegénynegyedben  Valentin-napon, amelyet Brazíliában június 12-én ünnepelnek.

Braga Rio de Janeiro állam egyik legnagyobb milíciájának feltételezett vezetője volt. Csoportja, az O Bonde do Ecko ellenőrzi a 6,5 milliós nagyváros nyugati övezetének nagy részét és a Baixada Fluminense régiót, amely északról határos a metropolisszal. 

A riói milíciák többek között aktív és volt rendőrökből, tűzoltókból és önkormányzati tisztviselőkből állnak, és becslések szerint Rio de Janeiro területének mintegy 25 százalékát ellenőrzik. Részt vesznek a kábítószer-kereskedelemben és védelmi pénzek beszedésében, sőt még arról is döntenek, hogy ki kapjon áramot, gázt és ivóvizet.

Rio de Janeiro állam kormányzója, Claudio Castro gratulált a rendőrségnek a sikeres műveletért. "Fontos nap a mai. Kemény csapást mértünk az államban működő bűnbandákra. Gratulálok" - írta közösségi oldalán a Twitteren.