Hatalmas robbanás rázta meg a szibériai Novoszibirszk egyik benzinkútját, amikor üzemanyagtartályok kaptak lángra, majd robbantak fel.  Az esetről videó is készült - írja az rt.com. Az autópálya mellet működő gáztöltőállomáson történt detonációkban huszonnyolc ember sérült meg - közölte a régió egészségügyi hatósága. 

Közülük kilenc embert szállítottak kórházba súlyos, tizenkettőt pedig közepesen súlyos sérülésekkel.A hatalmas robbanásokat és az azt követő hatalmas füstfelhőt a környéken élők több kilométeres távolságban is észlelték, több felvételt is készítettek róla.

Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium által közreadott képen sűrű füst száll fel a Yevrogaz töltőállomásról az oroszoroszági Novoszibirszkben 2021. június 14-énForrás: MTI/EPA/Orosz kataszófavédelmi minisztérium/-

A tűz során gáztartályok robbantak fel, és megsemmisült egy gázszállító teherautó is.

A lángok átterjedtek a szomszédos garázsokra is.

A szilánkok nagy területen szóródtak szét, a környező házak ablakai betörtek.  

Az 1200 négyzetméteren szétterjedt tűz eloltásban száz ember és húsz jármű vett részt.Az előzetes adatok szerint a robbanást és a tüzet az okozta, hogy a tartálykocsit elmulasztották leföldelni, mielőtt a gázt az állomás tartályába engedték volna.