Meghalt a világ legnépesebb családjának a feje. Ziona Chanát 38 felesége, 89 gyereke és 36 unokája gyászolja.

Meghalt a világ legnépesebb családjának a feje. Az indiai Ziona Chana egy többnejűséget hirdető szekta vezetője volt, akinek 38 felesége, 89 gyereke és 36 unokája volt - írja a BBC.

A cikk szerint a 76 éves férfi a Mizoram államban található otthonában lett rosszul, vasárnap kórházba szállították, de ott már csak a halálát tudták megállapítani. Chana állítólag cukorbetegségben és magasvérnyomásban szenvedett.

A férfi halálhírét az állam miniszterelnöke, Zoramthanga jelentette be a Twitteren.

Egy szekta vezetője volt

A cikkben megjegyzik, hogy a világ legnépesebb családjának címéért többen is versenyben vannak, így nehéz megmondani, hogy valóban Chanaék tartották-e ezt a rekordot. Egy jelentés szerint a családjuk 181 főt számlált, akik mind egy nagy négyszintes, százszobás házban éltek együtt Baktawng Tlangnuamban.

A férfi és népes rokoni köre egyfajta helyi látványosságnak számított, a világ minden tájáról érkeztek turisták, hogy bepillanthassanak a család hétköznapjaiba. Chana egy keresztény szekta, a nagyapja által alapított Chana Pawl vezetője volt, amely a követői számára engedélyezi a többnejűséget.

A Reuters-cikk szerint Ziona Chana 1945-ben szültetett, és mindössze 17 éves volt, amikor első feleségével találkozott.