Az Egyesült Államokban is vészesen terjed a delta mutáció

vaccines health virus pandemic Horizontal
Május 13-án indult az Egyesült Államokban a 12-15 éves korosztály oltása. 17 millió serdülő juthat vakcinához
Vágólapra másolva!
Amerikai szakértők attól tartanak, hogy hamarosan a delta nevű, indiai eredetű variáns lehet a legelterjedtebb - Nagy-Britanniához hasonlóan - az Egyesült Államokban is a koronavírus változatai közül, és ősszel újabb járványhullámot okozhat - adta hírül hétfőn az AP amerikai hírügynökség.
Vágólapra másolva!

"Jelenleg

az új fertőzöttek 10 százalékát támadta meg a delta variáns,

ám kéthetente megkétszereződik az arányszám" - figyelmeztetett a hét végén Scott Gottlieb, az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) korábbi megbízottja a CBS amerikai médiumnak adott interjúban.

A delta a világnak már legalább 60 országában bizonyítottan jelen van,

Nagy-Britanniában dominánssá vált, az új fertőzések 60 százalékát okozza.

Május 13-án indult az Egyesült Államokban a 12-15 éves korosztály oltása. 17 millió serdülő juthat vakcinához Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

A The Lancet című tekintélyes orvosi szaklapban hétfőn megjelent skót tanulmány szerint kétszer többen szorulnak kórházi kezelésre a delta, mint az alfa (Angliából indult) vírusvariáns fertőzöttjei közül, azaz súlyosabb panaszokat, tüneteket okoz az indiai eredetű változat.

A brit kormányfő, Boris Johnson hétfőn közölte, hogy a tervezett jövő hétfőhöz képest négy héttel későbbre, július 19-re halasztotta a brit kormány a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások teljes körű feloldását a delta vírusvariáns terjedése miatt.