Boltban, panzióban törtek-zúztak a medvék Tusnádfürdőn

medve a boltban
A medvék komoly anyagi károkat okoztak a panzióban és a boltban is Tusnádfürdőn.
Vágólapra másolva!
Két alkalommal is riasztották a hatóságokat az éjszaka medvék miatt Tusnádfürdőn. Az állatokat sikerült visszakergetni az erdőbe, de jelentős károkat okoztak egy panzióban és egy boltban is. Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka hét órán át gubbasztott a fán egy 67 éves Szilágy megyei férfi, akit gombászás közben kergetett meg egy megtermett medve - számolt be az esetekről a Maszol erdélyi hírportál. A Magas-Tátra egyik hoteljában is medve járt az éjszaka, igaz ott nem okozott komolyabb károkat - írta a Paraméter felvidéki hírportál.
Vágólapra másolva!

Tusnádfürdőn először 23 óra után jelezte az egyik lakos az 112-es segélyhívón, hogy medve jár egy Fenyő utcai panzióban.

Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, már nem találták ott a medvét, de jelentős károkat okozott.

Az állat szinte biztos, hogy élelemkeresés miatt tört be az épületbe, tette hozzá közleményében a Hargita megyei csendőrfelügyelőség.

A második hívás éjjel egy óra körül futott be, egy férfi a polgármesteri hivatal környékén látott medvét, és jelezte azt is, hogy a vadállat behatolt az egyik boltba is.

A csendőröknek sikerült elkergetniük a medvét, de ahol szemtanúk egy medve jelenlétét jelentették, a hatóságok valójában még egy hárombocsos anyamedvét is találtak.

Éjszakai járőrözésük közben a csendőrök újabb medvéket láttak, amelyeket visszakergettek az erdőbe. Ismételten felhívták a lakosság figyelmét: ha medvével találkoznak, hívják az 112-t, ne próbáljanak maguktól közbelépni, ne etessék, fotózzák, filmezzék a vadállatot, és figyeljenek oda, hol tárolják a háztartási hulladékot.

7 órát ücsörgött a fán a szilágysági férfi, mert megkergette a medve

A Szilágy Megyei Rendőrség közleményében az írja, hogy szerda este értesítette őket a 112-es segélyhívó számon egy zsibói férfi, hogy a 67 éves apja szerdán délben elment gombászni, de azóta sem tért haza.

Amint a fiú mondta, 18 óra körül próbálta először felhívni, de apja nem vette fel a telefont.

A férfi keresésére egy rendőrökből, csendőrökből, erdészekből és önkéntesekből álló csapat indult el.

Végül éjjel 1 óra 26 perckor találtak rá Szilágyróna közelében, egy fán.

Miután lemászott a fáról, a hatóságoknak elmondta, hogy azért menekült a fára, mert gombászás közben megkergette egy hatalmas medve.

Medve tört be egy szlovákiai hotelbe is

Medve járt este a Magas- Tátrában lévő Újtátrafüred üdülőtelepülés egy hoteljában is - írta a Paraméter.

A városi rendőrség tájékoztatása szerint a medve este 8 óra körül a mozgásérzékelőre működő ajtón keresztül jutott be a konyhába.

Szerencsére sem a személyzetnek, sem másnak nem esett bántódása.

A közösségi hálón megjelent egy fotó a hívatlan látogatóról, ahogy a pulton állva nézelődik.

A hotel igazgatója is megerősítette a történteket. Mint mondta, egy fiatal egyedről volt szó, amelyet hamar sikerült elkergetniük.