Tizenöt év börtönbüntetésre ítélték a spanyol Alberto Sanchez Gomezt, amiért megölte, darabokra vágta, majd megette 68 éves anyját.

A férfi még 2019-ben követte el a brutális tettet. A rendőrség azután vette őrizetbe a gyilkost, hogy testrészeket talált műanyag csomagokban, a hűtőben, illetve fiókokban a család otthonában - írja a Fox News.

Anyja, Maria Soledad Gomez fejét, kezeit és szívét állítólag az ágyon találták meg, míg testének többi részét nagyjából ezer darabra vágva. 

A spanyol rendőrség fotója a férfi elfogásárólForrás: Fox News/Policia Nacional

A rendőrséget egy a nőért aggódó barát értesítette. 

A kéthetes tárgyalás során a 28 éves gyilkos azt állította, hogy tévképzetei voltak,  rejtett üzeneteket hallott a tévéből, hogy ölje meg az anyját. Azt is állította, hogy nem emlékszik arra, hogy felvágta és megette az anyját, ugyanakkor az egyik rendőrtiszt szerint a rendőrségre való szállítás közben azt mondta a gyilkos, hogy hátulról megfojtotta az anyját.  

A nő néhány testrészét meg is ette, néhányat megfőzve, néhányat nyersen, míg néhány darabot a kutyának is adott.  

A bíróság 15 év és 5 hónapos börtönbüntetésre ítélte a férfit, valamint 60 ezer eurót (kb. 21 millió forint) kell fizetnie a bátyjának. Gomez a gyilkosság idején a távoltartó határozatot is megszegte, ugyanis már korábban is erőszakoskodott az anyjával.