Két embert lelőttek egy német városban, a tettes menekül

Two dead after shooting in Espelkamp Crime, Law and Justice --- Horizontal CRIME
17 June 2021, North Rhine-Westphalia, Espelkamp: Police officers stand in front of a house. According to the Bielefeld police, two people have been shot in Espelkamp. The perpetrator is still on the run, a police spokesman told the German Press Agency on Thursday. Important: For editorial news reporting purposes only. Not used for commercial or marketing purposes without prior written approval of UEFA. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications (whether via the Internet or otherwise) shall have an interval of at least 20 seconds between the posting. Photo: Lino Mirgeler/dpa (Photo by Lino Mirgeler / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Lelőttek két embert a nyugat-németországi Espelkamp városában. A tettes ellen hajtóvadászat indult.
Vágólapra másolva!

A FAZ azt írja, hogy egy férfit és nőt lőttek le az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Espelkamp városában nem sokkal dél előtt csütörtökön.

A kettős gyilkosság a belvárosban történt.

Az egyik áldozatot egy házban a másikat egy közeli utcán ölték meg, úgy 100 méterrel arrébb - írja a BBC. A rendőrség hajtóvadászatot indított a tettes ellen, akinél valószínűleg még mindig fegyver van.

A Westfalen-Blatt információ szerint a régió összes rendőrét riadóztatták a gyilkos elfogása érdekében. Riadóztatták a német elitkommandót, a SEK-et is.

Rendőrök a helyszínen 2021. június 17-én Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Lino Mirgeler

A gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert, de a helyszínelők már a helyszínen vannak, és a környező utcákat lezárták. A Mirror azt írja, hogy féltékenység állhat a kettős gyilkosság mögött. A rendőrség vizsgálja, milyen kapcsolat van az áldozatok és a gyilkos között.

Késő délután a rendőrség bejelentette, hogy a gyanúsított egy 52 éves férfi, a közeli Diepenau-ból.

Espelkamp városában 25 ezren laknak és 80 kilométerre fekszik Hannover városától.