Szinte egy időben három bankautomatát is felrobbantottak Szlovákiában

bankautomata robbantók szlovákiában
Csütörtök virradóra szinte egy időben három szlovákiai településen is bankautomatákat robbantottak fel ismeretlen elkövetők.
Vágólapra másolva!
Egy Szepsihez közeli kistelepülésen  szerdán a hajnali órákban robbantották fel ismeretlenek a falu egyik pénzautomatáját. Ezzel szinte egy időben a Nagyszombati kerületben Sopornyán, illetve a Nyitrai kerületben Vicsápapátiban is hasonló incidens történt. A rablók a robbantások után nem tudták kiüríteni az összes ATM-et  - számolt be az esetekről a felvidéki ÚJ SZÓ.
Vágólapra másolva!

Mint írták, mivel

a robbantásokra szinte egy időben került sor, a rendőrség nem zárja ki, hogy a három robbantásos rablás mögött egy bűnbanda állhat.

A Nagyszombati kerületben Sopornya községből röviddel hajnali négy előtt kapott bejelentést a rendőrség, hogy ismeretlen tettesek kirobbantottak a helyéről egy pénzautomatát.

Szerdán virradóra szinte egy időben három szlovákiai településen is bankautomatákat robbantottak fel ismeretlen elkövetők. Forrás: FACEBOOK/ SZLOVÁK RENDŐRSÉG

A rendőrség tájékoztatása szerint a tettesek autóval érkeztek a községbe, majd ismeretlen robbanószerek segítségével felrobbantották a bankautomatát.

A robbantáskor az épület is megsérült, a keletkezett anyagi kár nagysága még nem ismert.

Mára virradóra a Nyitra megyei Vicsápapátiban is felrobbantottak egy pénzautomatát. A hatóságok rablási kísérlet és rongálás vádja miatt indítottak büntetőeljárást. A harmadik, ugyancsak robbantásos rablást Kassa megyében, Torna községben követték el, itt is hasonló időpontban csaptak le.

- tájékoztatta az Új Szót Jana Mésarová, a Kassai Kerületi Rendőr-kapitányság szóvivője.