Egy Szepsihez közeli kistelepülésen  szerdán a hajnali órákban robbantották fel ismeretlenek a falu egyik pénzautomatáját. Ezzel szinte egy időben a Nagyszombati kerületben Sopornyán, illetve a Nyitrai kerületben Vicsápapátiban is hasonló incidens történt. A rablók a robbantások után nem tudták kiüríteni az összes ATM-et  - számolt be az esetekről a felvidéki ÚJ SZÓ.

Mint írták, mivel a robbantásokra szinte egy időben került sor, a rendőrség nem zárja ki, hogy a három robbantásos rablás mögött egy bűnbanda állhat. A Nagyszombati kerületben Sopornya községből röviddel hajnali négy előtt kapott bejelentést a rendőrség, hogy ismeretlen tettesek kirobbantottak a helyéről egy pénzautomatát. 

Szerdán virradóra szinte egy időben három szlovákiai településen is bankautomatákat robbantottak fel ismeretlen elkövetők.Forrás: FACEBOOK/ SZLOVÁK RENDŐRSÉG

A rendőrség tájékoztatása szerint a tettesek autóval érkeztek a községbe, majd ismeretlen robbanószerek segítségével felrobbantották a bankautomatát. A robbantáskor az épület is megsérült, a keletkezett anyagi kár nagysága még nem ismert.

Mára virradóra a Nyitra megyei Vicsápapátiban is felrobbantottak egy pénzautomatát. A hatóságok rablási kísérlet és rongálás vádja miatt indítottak büntetőeljárást. A harmadik, ugyancsak robbantásos rablást Kassa megyében, Torna községben követték el, itt is hasonló időpontban csaptak le.

Az előzetes vizsgálatok szerint Tornán legalább három tettes veszt részt a rablásban. A pénzautomata és az épület a robbantásban jelentősen megsérült, az előzetes becslések szerint a keletkezett kár a 77 ezer eurót is eléri. A tettesek azonban pénz nélkül távoztak, nem tudták kiüríteni az automatát. Szerencsére senki sem sérült meg a robbantásokban, de ettől függetlenül nagy erőkkel dolgozunk az elkövetők felkutatásán

- tájékoztatta az Új Szót Jana Mésarová, a Kassai Kerületi Rendőr-kapitányság szóvivője.