Tom Hanks csak fehér férfi szerepeket vállal el, szélsőbaloldaliak ezzel támadják Amerikában

Forrest Gump
Forrest Gump 1994 directed by Robert Zemeckis Tom Hanks. COLLECTION CHRISTOPHEL / RnB © Paramount Pictures
Vágólapra másolva!
Hiába készítettek a spanyol ajkú fiataloknak egy olyan musicalt, amiben csak kisebbségi színészek szerepelnek, tehát nincs benne a fehér többséget képviselő szereplő, még ebbe is belekötöttek a radikális baloldaliak az Egyesült Államokban, írja a Hír TV.
Vágólapra másolva!

Az volt a problémájuk a News York peremén című filmmel, hogy a latino színészek nem elég sötét bőrűek, ráadásul nincsen köztük homoszexuális, biszexuális vagy transzgender szereplő. Az amerikai kultúrharc legújabb botrányával a Hír TV partnertelevíziója, a Newsmax hírcsatorna foglalkozott.

A konzervatívok és liberálisok között nemcsak a politikában dúl a harc, háború folyik a kultúra területén is – közölte Chris Salcedo műsorában a Newsmax csatornán. A latino származású újságíró szerint a gyenge és rövidlátó republikánusok feladták a kultúrharcot, ami azért veszélyes, mert azzal az amerikai konzervatívok az egész háborút elveszíthetik. A kultúrharcot meg kell vívni és meg kell nyerni, máskülönben a liberálisok újabb és újabb dolgokat, csoportokat kreálnak, akiknek az érdekeiért harcolni kell.

CHRIS SALCEDO, NEWSMAX: Itt egy példa, a tinilányoknak készült New York peremén című musical, csak tánc és ének az egész.

A film szereplőgárdája 100 százalékban kisebbségi, a legtöbbjük latino. De John M. Chu filmrendezőre az internetes szociális médiában azzal támadtak rá a szánalmas és mindennel elégedetlen baloldaliak, hogy a filmben ábrázolt latinók nem eléggé sötétbőrűek. Ez a kritika természetesen rasszista, és ellentétes Martin Luther King színvak társadalomról vallott víziójával.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Lin Manuel Miranda zeneszerző elnézést kért az úgynevezett afro-latin-x színészek hiányáért. A latino-x kifejezés pedig a se nem férfi, se nem nő latinókra utal, akik valamilyen egyéb szexuális identitással rendelkeznek.

CHRIS SALCEDO, NEWSMAX: A latino-x egy újonnan kitalált kifejezés. Akik használják, azok politikailag korrekt hozzá nem értők, a legbárgyúbb és legsületlenebb emberek, akik ezen a földön élnek.

A műsorban elhangzott az is, hogy a közszolgálati rádióban az adófizetők pénzéből olyan kritikusokat fizetnek, akik például Tom Hankst, Ron Howardot és Steven Spielberget is támadják.

Az érintettek bűne a következő: ők - csak - nem rasszisták, ahelyett, hogy antirasszisták lennének. Tom Hanksnek például azt rótta fel a kritikus, hogy a színész csak fehér férfiszerepeket vállat el, fehér férfi létére. A legújabb őrület során még az sem számít – tette hozzá a műsorvezető –, hogy Amerika legliberálisabb rendezője és színészei az érintettek.