Életveszélyesn megsérült egy juhász Székelykeresztúr térségében miután éjszaka megtámadta egy medve - írja a Maszol.

Többszörös fej-, nyak- és mellkasi sérüléseket szenvedett egy 54 éves férfi, akit Székelykeresztúr térségében Románandrásfalva közelében egy tanyán éjjel egy óra körül megtámadott egy medve – számolt be közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megyet Tanácsának elnöke.

A baleset pontos körülményeiről még nem derültek ki részletek. A beteget sürgősségi ellátásban részesítették a székelyudvarhelyi kórházban, CT-vizsgálatot végeztek rajta. Kórházi információk szerint a férfi sérülései olyan jellegűek voltak, hogy mellkasi beavatkozásra is szükség volt, az áldozatot a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórhzba szállították.

A betegnek többszörös fej-, nyak- és mellkasi sérülései vannak. Az egyik mélyebb, nyílt, életveszélyes mellkasi sérülés légmellet okozott és emiatt jelenleg is operálják.

Az áldozat egy juhász, akit a támadást követően a társai szállítottak a székelyudvarhelyi kórházba. Éjjel 3 óra körül értek be vele a kórházba, ahol a vizsgálatokat követően továbbszállították a csíkszeredai megyei kórházba - tudta meg a Maszol a székelyudvarhelyi városháza sajtószolgálatától.