Több mint harminc nő perli be az egyik legnagyobb videómegosztó pornóoldalt, a Pornhubot Kaliforniában, amiért szerintük a hozzájárulásuk nélkül töltöttek fel videót a szolgáltató szerverére.  

Beperlik a Pornhubot állítólag nem engedélyezett videók miatt. A szolgáltató azonban közleményében abszurdnak, meggondolatlannak és hamisnak nevezte a vádakat. 

A Pornhub használata ingyenes, de a felhasználók fizethetnek havidíjat jobb minőségű videókért és extra tartalmakért. A videó nagy részét mindenki maga tölti fel és nyilvánosan megtekinthető, emellett minden feltöltött videót moderátorok ellenőriznek  - írja a BBC

A Pornhub közölte a BBC-vel, hogy zéró tolerancia van náluk az illegális tartalmakkal szemben, a panaszokat és a vádakat pedig megvizsgálják. 

IllusztrációForrás: Getty Images via AFP/2017 Getty Images/Ethan Miller

A BBC amerikai partnere, a CBS szerint viszont a Pornhub nem követeli meg a feltöltőktől, hogy igazolják a videókban szereplők személyazonosságát és életkorát, és a hozzájárulásukkal kapcsolatban sem kér megerősítést. 

A Daily Mail azt írja, hogy a videók feltöltésekor a 34 felperes nőből 14 volt kiskorú, további 14 pedig bűncselekmény áldozata volt, jellemzően ezek a bosszúvól feltöltött tartalmakat jelentik.