Lezuhant egy kisrepülőgép Szibériában, négyen meghaltak

Russia Plane Crash ambulance emergency field aircraft plane crash crashed victim tragedy aviation Horizontal
6576534 19.06.2021 A view shows the site, where the twin-engine L-410 plane crashed near the Tanay aerodrome, which provides parachuting services, leaving four people dead, in Kemerovo region, Russia. Sputnik (Photo by Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy kisrepülőgép szombaton a délnyugat-szibériai Kemerovo térségében, négyen meghaltak, köztük a két pilóta, négyen súlyosan, tizenegyen könnyebben megsérültek - jelentette be a helyi katasztrófavédelem.
Vágólapra másolva!

A TASZSZ orosz hírügynökség korábbi tudósítása szerint az L-410-es típusú gép az ejtőernyős ugrásokra is lehetőséget biztosító Tanaj repülőtere közelében csapódott be.

A lezuhant kisrepülőgép Kemerovónál 2021. június 19-én Forrás: SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Fedélzetén ejtőernyős sportolók tartózkodtak, akik edzőrepülésen vettek részt. A gép a tájékoztatás szerint kifogástalan állapotban volt, a pilóták nagy tapasztalattal rendelkeztek. Ez már a negyedik repülés volt aznap.

A katasztrófát az egyik motor leállása okozta,

ami miatt a vezető pilóta kényszerleszállást hajtott végre, eközben a bal szárny a földnek ütközött, és a gép felborult.

Az orosz Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség (Roszaviacija) szóvivője azt közölte, hogy a mentési munkálatok még tartanak, a repülőtéren felfüggesztették a repüléseket.