Az elefántbika könnyedán áttörte a betonfalat, és addig kutatokodtt a konyhában, amíg meg nem találta az ennivalót. Az állatot ismerik a környéken, mert gyakran belátogat a falvakba.  

A thai házaspár arra ébredt éjjel, hogy a konyhából hangos csörömpölés hallatszik. Azt hitték, hogy betörő van a házban, de amikor odaszaladtak, egy elefántbika fogadta őket. 

 A videón látszik, ahogy az elefánt nem zavartatja magát, és addig kotorászik a szekrényben az orrmányával, amíg meg nem találja a kisebb zsák rizst.Az állat csak azután távozott, miután megette a zsákmányt.

A feleség, Rachadawan Phungprasopporn azt mondta, hogy már találkoztak ezzel az elefánttal.

Két hónappal ezelőtt is itt járt, de akkor nem döntötte ki a falat és nem okozott kárt. A vadőrök mondták, hogy ne tartsunk ételt a konyhában, mert az elefántok megérzik az illatát, de nem gondoltuk, hogy szereti a rizst.

 Thaiföldön kb. kétezer ázsiai elefánt él. A közeli nemzeti park biológusai azt mondják, az elefántok nem azért változtattak a táplálkozási szokásaikon, mert a dzsungelben már kevés a táplálék, hanem mert megszerették az emberi ételeket. Ez az elefánt például a szószókat is megkóstolta a konyhában.