LMBTQ-propagandára érzékenyíti a gyermekeket a Disney

Vágólapra másolva!
A Disney június 27-re egy online műsort készít az úgynevezett "Pride-hónap" tiszteletére, aminek az egyik házigazdája Nina West drag queen (magát nőnek képzelő férfi) lesz, emellett a tervek szerint Breki, a béka is beugrik a Szezám utcából, hogy támogassa az LMBTQ-közösséget. A Disney a rendezvénnyel egyúttal fel akarja hívni a figyelmet egy olyan civil (ál)szervezetre is, amelynek a célja, hogy minden szexuális kisebbséghez tartozó fiatal "zaklatás nélkül tanulhasson az oktatási intézményekben", bármit is jelentsen ez – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A YouTube és a Facebook mellett a Disney+ június 27-én közvetíti a "This is Me: Pride Celebration Spetacular" című show-t, az LMBTQ-alkotók, alkalmazottak és rajongók tiszteletére. A program keretében egy zenés előadást tartanak majd, amiben ikonikus filmek és sorozatok dalait gondolják újra az LMBTQ-propaganda szemszögéből.

Az est házigazdája Nina West drag queen lesz, aki korábban a Nickelodeonon is szerepelt az úgynevezett "Pride-hónap" alkalmából. A rendező Ann Marie Pace, akinek célja, hogy színesebbé tegye a történeteket, és teret adjon olyan kisebbségeknek, akiknek – szerinte – korábban nem volt lehetőségük ilyen mesékben szerepelni.

"A Disney+-on hiszünk az inkluzív történetmesélés erejében, amely összehoz és inspirál minket. Elkötelezettek vagyunk az LMBTQ-alkotók és tehetségek kiemelt támogatása mellett, ezenfelül pedig támogatjuk, hogy olyan platformot hozzunk létre, ami emlékezteti az embereket arra, hogy minél hangosabban álljanak ki ezen különleges esemény mellett" – mondta Joe Earley a Disney+ marketing és tartalmi kurátorának vezetője.

A Disney Music Group és a Disney Pride Employe Resource Group együttműködésének köszönhetően megvalósuló show csapata túlnyomórészt az LMBTQ-közösség tagjaiból áll.

A koncert emellett felhívja a figyelmet a GLSEN nevű (ál)civil szervezetre, amelyet a The Walt Disney Company kiemelten támogat. Céljuk, hogy a szexuális kisebbségekhez tartozó diákok olyan iskolai környezetben tudjanak tanulni, ahol zavartalanul zajlik az LMBTQ-propaganda.

A Disney+ csatornával rendelkezők továbbá felfedezhetik a csatorna LMBTQ-karaktereit és azok háttértörténetét, a "Celebrate Pride Month" ünnepség részeként.