Ellopott egy gyűrűsfarkú makit egy férfi a San Franciscó-i állatkertből

gyűrűsfarkú maki
03 May 2018, Eberswalde, Germany: Ring-tailed lemurs (Lemur Katta) balancing on a fence at the Eberswalde Zoo. The animals are allowed to roam outside of their enclosures. In Eberswalde on a 15 Hectar space, live 1500 animals from 5 continents in natural enclosures. Photo: Bernd Settnik/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by BERND SETTNIK / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy év börtönbüntetésre ítélhetik és 50 ezer dolláros bírságot is kiszabhatnak arra az amerikai férfira, aki ellopott egy gyűrűsfarkú makit egy San Fransiscó-i állatkertből - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

A 31 éves Cory John McGilloway ellopott egy 21 éves gyűrűsfarkú makit a San Fransiscó-i Állatkertből 2020. október 13-án. Mivel az állat veszélyeztetett fajba tartozik, nagy pánikot keltett az eltűnése.

Az állatkert - ahol összesen négy gyűrűsfarkú maki él - 2100 dolláros (625 ezer forintos) nyomravezetői díjat is felajánlott.

Gyűrűsfarkú maki Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Settnik

Két nappal később többen is jelentették a maki feltűnését, végül a San Fransiscótól tíz mérföldre található Daly Cityben találták meg

a kiszáradt, éhes és zaklatott állatot, majd visszavitték az állatkertbe.

McGillowayt - akit korábban le is videóztak, amint pórázon sétáltatja a makit - még aznap este azonosították és letartóztatták, azóta is börtönben van.

A férfi hétfőn jelent meg videóchaten keresztül a bíróság előtt. Amennyiben bűnösnek találjak, a veszélyeztetett fajokra vonatkozó törvények miatt

akár 50 ezer dolláros (1,5 millió forintos) büntetést és egyéves börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.