Fehérellenes, rasszista LMBTQ-felvonulást tartanak Seattle-ben

Vágólapra másolva!
Seattle-ben olyan Pride-ot rendez három radikális baloldali szervezet, amelyen a fehérek csak jóvátételi díjnak nevezett fizetség ellenében vehetnek részt, míg a fekete és barna bőrű embereknek a részvétel ingyenes. A baloldali demokraták által vezetett Seattle önkormányzatának az emberjogi tanácsa ezt a fehérellenes akciót azonban nem tartja sem diszkriminatívnak, sem pedig rasszizmusnak. A chicagói leszbikus felvonulás szervezői pedig olyan bejegyzést tettek közzé, amely szerint egy LMBTQ-aktivista egy felgyújtott rendőrautón izraeli és amerikai zászlókat éget el. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai radikális baloldal fellegvárában, Seattle-ben az egyik LMBTQ-felvonulás (az úgynevezett Pride) alkalmából kirekesztő, rasszista jellegű szabályozást vezettek be. Ennek értelmében

csak azok vehetnek részt ingyenesen a június 26-én esedékes Taking B(l)ack Pride-on, akiknek a bőrszíne fekete vagy barna.

A fehérek amennyiben részt akarnak venni az LMBTQ-felvonuláson, akkor

jóvátételi díjat kell fizessenek, amelynek értéke 10 és 50 dollár között van.

Az így befolyt pénzt a szervezők a fekete, illetve barna bőrszínű transznemű (transgender) és a queer (ami újabban baloldali körökben a legdivatosabb gender identitás) közösségek fejlesztésére kívánják fordítani – írja a Post Millennial.

A szabályozás alapján nem világos, hogy mi lesz az ázsiai származású potenciális résztvevőkkel, vajon őket is kirekesztik az elvileg toleráns LMBTQ-aktivisták? Az sem egyértelmű, hogy melyik kategóriába sorolják az őslakos, indián résztvevőket.

Az LMBTQ-felvonulást három radikális baloldali csoportosulás szervezi, a Trans Women of Color Solidarity Network, az Alphabet Alliance of Color és a Queer the Land.

A fehéreknek felszámolt jóvátételi díj miatt többen a baloldali demokraták által vezetett Seattle-i Önkormányzat emberjogi bizottságához fordultak, mert diszkriminatívnak vélték az új szabályozást. Véleményük szerint a bőrszín alapú negatív megkülönböztetés által az ENSZ emberi jogok egyetemes nyilatkozatának a 2. cikkelyét sértik meg a Taking B(l)ack Pride szervezői.

A Fox News információi alapján azonban

az önkormányzat emberjogi bizottság elutasította a panaszt, szerintük a jóvátételi díj nem diszkriminatív és nem értelmezhető rasszizmusként, sem pedig fehérellenességként.

A témával kapcsolatosan a Newsweek megkereste a Seattle Pride-ot. Az LMBTQ-szervezet szóvivője azt mondta, hogy ők csupán a Seattle Pride-ot rendezik meg, amelyre mindenkit várnak díjmentesen, a Taking B(l)ack Pride-hoz viszont nincs közük, mivel az szerinte egy alternatív LMBTQ-felvonulás.

A chicagói leszbikus felvonulás szervezői izraeli és amerikai zászló égetéséről posztoltak

Arra hívja fel a figyelmet a Neokohn, hogy a Dyke March nevű chicagói leszbikus felvonulás szervezői az Instagram-oldalukon olyan bejegyzést posztoltak, amelyen

egy LMBTQ-aktivista a felgyújtott rendőrautón izraeli és amerikai zászlókat éget el.

Chicago Dyke March Forrás: Twitter/chidykemarch

Az eset nagy felháborodást váltott ki, így a chicagói leszbikusok később leszedték a közösségi oldalukról az antiszemita és rendőrellenes uszításra alkalmas posztot. Az antiszemitizmus vádját ugyanakkor tagadják,

azt viszont elismerik, hogy „anticionisták", azaz Izrael-ellenesek, ami az antiszemitizmus XXI. századi megfelelője (radikális) baloldali körökben.

A zsidóságra és Izrael Államra utaló Dávid-csillagot a Dyke March washingtoni alapszervezete még 2019-ben kitiltotta a felvonulásairól.