A törvény semmilyen társadalmi csoportot nem különböztet meg hátrányosan, a törvény egyetlen dologról szól: megvédeni a magyar gyerekeket – mondta Szijjártó Péter Luxembourgban. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a törvény célja, megvédeni egyrészt a gyermekeket a pedofiloktól, másrészt pedig biztosítani, hogy a gyermek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése kizárólag a szülők joga és felelőssége legyen.

Globális fake news kampány zajlik, amellyel megpróbálják félrevezetni a széles közvéleményt a gyermekek védelméről szóló magyar törvény tartalma kapcsán - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az uniós tagországok általános ügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozóján. Szijjártó Péter az ülés szünetében nyilatkozva hangsúlyozta: akik kritikát fogalmaznak meg a törvénnyel kapcsolatban, azok ezen globális fake news kampány alapján formálnak véleményt. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek találkozójának szünetében nyilatkozik a sajtónakForrás: FACEBOOK/Szijjártó Péter

Elmondta, a törvény semmilyen társadalmi csoportot nem különböztet meg hátrányosan, a törvény egyetlen dologról szól: megvédeni a magyar gyerekeket. Megvédeni egyrészt a pedofiloktól, másrészt pedig biztosítani, hogy a gyermek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése kizárólag a szülők joga és felelőssége legyen - húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter.

Az Országgyűlés június közepén fogadott el törvénymódosítást, amely egyebek mellett kimondja, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.