Órákkal azután, hogy egy lány holttestét megtalálták egy dél-floridai csatornában, egy második tizenéves lányt is találtak a közelben - írta az NBC News a helyi rendőrségre hivatkozva.

Az első gyereket helyi idő szerint nem sokkal dél után, a másodikat pedig 20:45 körül találták meg - mondta Mike Santiago, a Lauderhill rendőrség hadnagya.

Azt mondta, hogy egyelőre nem tudják, hogy mi történhetett, ahogy azt sem, hogy van-e kapcsolat a két halálesett között. A rendőrség szerint mind a két lány 10-12 éves volt.

A rendőrség a lányok azonosításán dolgozik, az eltűnt gyerekek adatbázisában nem találták őket. 
Az első gyerek teste nem mutatott traumára utaló jeleket - mondta hadnagy.

A környéken lakók azt mondták, hogy korábban látni vélték az első lányt és egy másik nő is vele lehetett. De azt még nem tudni, hogy más személy is köthető-e a gyerekek halálához.

A rendőrség mindenesetre emberölésként kezeli az ügyet ameddig más bizonyítékot nem találnak.

"Ez egy komoly ügy, két fiatalkorú lányt találtunk holtan a vízben - mondta Mike Santiago. Hozzátette, hogy a nyomozók folytatják a tanúk kikérdezését és megpróbálnak térfigyelőkamera-felvételeket találni a környéken. A hadnagy elmondta, hogy vannak térfigyelő kamerák a térségben, de még nem tudják, hogy rögzítették-e egyik vagy esetleg mind a két lányt.