Megijedt és magyarázkodni kényszerült az UEFA

UEFA logo, Alexander Ceferin
UEFA president Aleksander Ceferin walks past a sign with the UEFA logo after attending a press conference following a meeting of the executive committee at the UEFA headquarters, in Nyon, Switzerland on December 4, 2019. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség logója szivárványszínbe borult szerda kora délután több közösségi oldalon is. A döntés mellé egy szánalmas magyarázatot is fűzött a szövetség. Az UEFA-nak minden bizonnyal azért kellett így döntenie, mert óriási nyomást gyakoroltak rá a nemzetközi meleglobbi szervezetek. Az egész ügy onnan indult, hogy német politikusoknak nem tetszett a magyar pedofilellenes törvény.
Vágólapra másolva!

Szerda délutánra szivárványszínbe borult az UEFA logója több közösségi oldalon is. A szervezet a döntés mellé egy szánalmas magyarázkodást is fűzött, miszerint erre azért van szükség, mert ez a szimbólum megtestesíti az alapvető értékeiket. Kitértek arra is hogy sokak szerint politikai döntést hoztak azzal, hogy nem engedélyezték a müncheni stadion szivárványra festését a német-magyar meccsre. Ezzel szemben az UEFA azt állítja, hogy maga a kérés volt politikai, hiszen éppen a magyar válogatott németek elleni meccsére időzítették volna.

A lényeg az, hogy az UEFA végül nem tudott ellenállni a nemzetközi meleglobbi nyomásának, és muszáj volt gesztust tenniük a fokozódó nyomás miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a mostani ügy hátterében az áll, hogy korábban a müncheni városvezetés azt szerette volna elérni, hogy a magyar pedofilellenes törvény elleni tiltakozásul fessék szivárványszínűre az Allianz Arénát a német-magyar meccs idejére. Később úgy döntött az UEFA, hogy nem lesz szivárványos szín.

Dieter Reiter polgármester később szégyenteljesnek nevezte az UEFA döntését, miszerint a városi stadion nem kaphat megvilágosítást a magyar válogatott elleni meccs idejére. Reiter a sajtótájékoztatóján a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB) is bírálta, amiért nem akarta befolyásolni az UEFA-t.

A főpolgármester szerint nem ignorálhatják az UEFA döntését, mert a stadion nem a város tulajdonában áll, viszont ennek ellenére szeretnének erős jelzést küldeni Magyarországra és a világnak. Ezért szivárványos zászlókat tűznek a városházára és az Olimpiatoronyra, valamint a stadion közvetlen közelében álló szélturbinát is feldíszítik, hogy így tiltakozzanak a pedofilellenes törvény miatt.